Foto: archaa
Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g alebo pečivo |
|
1/2 l |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 dóza |
|
1/2 dózy |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
2-3 ks uvarené na tvrdo |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
na zahustenie zmesi ak je potreba |
|
|
Postup
-
1
Starší chlieb namočíme do mlieka na viac hodín, aby sa dobre rozmočil.
- 2
Keď už bude chlieb tak rozmočený, že sa bude dať ľahko urobiť takáto masa, tak môžeme pokračovať
- 3
Zomelieme si cibuľu, cesnak, olivy a šampiňóny. Pridáme k pečivu s mliekom
- 4
potom bylinky, soľ, korenie, rascu, muškát a vajíčka
- 5
Premiesime a ak máme masu príliš riedku pridáme ovsené vločky. Formu si vymastíme a vysypeme strúhankou, navrstvíme prvú polovicu zmesi, poukladáme polovice natvrdo uvarených vajíčok
- 6
Prikryjeme druhou polovicou masy a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch asi 60 minút
- 7
Necháme vychladnúť, sekanú vyklopíme a nakrájame. Podávame so zeleninou, či šalátmi podľa chuti.
- 2
@izabella929 : ďakujem :)
Je výborná, ja som mäsožrút takisto a dostala ma...ako píšete niekedy v časoch núdze sa oplatí vyskúšať..
dakujem za tvoj recept ...
@ocko : skvelé! veru mäsovým jedákom sa dá všeličím prichutiť :)
Vyzerá to veľmi chutne.