Výborná a lacná sekaná z chleba fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 19. septembra 2013
Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept)
Foto: archaa

Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g alebo pečivo
1/2 l
3 ks
1 ks
3 strúčiky
1 dóza
1/2 dózy
 podľa chuti
Okrem toho:
2-3 ks uvarené na tvrdo
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
 na zahustenie zmesi ak je potreba




Postup

  1. 1

    Starší chlieb namočíme do mlieka na viac hodín, aby sa dobre rozmočil.

  2. 2

    Keď už bude chlieb tak rozmočený, že sa bude dať ľahko urobiť takáto masa, tak môžeme pokračovať

    Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zomelieme si cibuľu, cesnak, olivy a šampiňóny. Pridáme k pečivu s mliekom

    Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom bylinky, soľ, korenie, rascu, muškát a vajíčka

    Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiesime a ak máme masu príliš riedku pridáme ovsené vločky. Formu si vymastíme a vysypeme strúhankou, navrstvíme prvú polovicu zmesi, poukladáme polovice natvrdo uvarených vajíčok

    Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme druhou polovicou masy a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch asi 60 minút

    Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme vychladnúť, sekanú vyklopíme a nakrájame. Podávame so zeleninou, či šalátmi podľa chuti.

    Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jerica
No to je perfektné, nemá chybu, dobre ochutené, nápad na zúžitkovanie chlebíka :-)kk.
marianne
vidis ...a ja som dnes krutony robila v rure,ostala mi 1/2 chleba a nevedela som co s nim? takze -tak:-)
babicka
Veľmi dobrý nápad,ako spotrebovať starší chlieb.Recept je uložený v KK.Díky!
aretta
Dobrý receptík. Zíde sa v čase finančných suchôt :-)
silvi
konecne nieco aj pre tych, ktori maju hlboko do vrecka. Pasovali by tam aj stare zemle?
afataga
@silvi zemle ani za nic na svete, to by si cele poondila, jedine rozky mozu byt
archaa
@silvi : pečivo ako rožky a žemle môžu byť, pred namočením ich na drobno nakrájaj a nechaj dlhšie močiť v mlieku aby sa dobre rozmočili...
askadaniela
Vyzera to velmi dobre, na nerozoznanie od pravej . Mozno sa da oklamat aj moj "mäsovy" manzel :-)
eviana
Skvelá finta Slávi - na nerozoznanie od mäskovej - super recept, fotopostup aj konečný produkt... chválim :)
katerin
Výborný nápad,určite vyskúsam,len môj manžel mäsozrút neviem čo na to povie-pre mňa jako stvorené!
hannah22
skvelé, hlavne vybrat dobré korenia a potom dobrú zeleninku.... :))
ocko
ako dochodci to velmi dobre pozname tiez to robievam ,na rozy sposob,pridavam zeleninu podla sezony a rozne korenie,alebo kusok udeniny aby to bolo citit po mäse a k tomu zemiacky .
dakujem za tvoj recept ...
ocko
opravujem na rozny sposob ja krava...
cien
lacné a verím že aj chutné..ale nie pre mojich masožravých chlapou doma..to by som si mohla jest akurát tak ja :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia