Tajomstvo v alobale fotorecept

kochlik - fotkakochlik, 10. augusta 2010
Tajomstvo v alobale (fotorecept)
Foto: kochlik

Recept, ktorý Vám ponúkam je veľmi zdravý, šťavnatý a naši drobci ho doslova milujú. Ani sa im nedivím, veď dnes varím "kráľa" medzi rybami...

6
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

400 g
10 ks
2 ks
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Filet z lososa bez kože a kosti naporcujeme na plátky. Každý plátok lososa mierne osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Plátky lososa necháme odležať a zatiaľ si pripravíme ďalšie suroviny.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tenké plátky pokrájame surové a očistené zemiaky, ktoré budeme piecť so zeleninovou zmesou a plátkami lososa v alobale. Zemiaky nevaríme!

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pásiky nakrájame čerstvú červenú kápiu (može byť aj žltá alebo zelená), na štvrťky nakrájame očistenú mladú cibuľku aj s vňaťou (výborný je aj pór) a čerstvé paradajky.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravenú zmes vysypeme na očistené na kolieska nakrájané zemiaky.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mierne podľa chuti osolíme a dobre premiešame.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzičasom odležané plátky lososa ukladáme na pripavenú zmes so zemiakov a zeleniny, ktorú sme uložili na primerané hárky alobalu. Na každý plátok pridáme kúsok masla. Hárky alobalu dobre zatvoríme a kraje pritlačíme aby nám počas pečenia nevytekala šťava.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Balíčky s lososom poukladáme na plech a podlejeme primeraným množstvom vody, ktorú počas pečenia kontrolujeme a v prípade potreby dopĺňame.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Balíčky pečieme približne 45min v elektrickej rúre pri teplote 230 stupňov, pokiaľ nie sú zemiaky uvarené. Čas pečenia závisí aj od typu zemiakov, preto balíček po tomto čase skontrolujeme a prípadne ešte dopečieme.

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečeného lososa so zemiačkami a zeleninou podávame teplého a ozdobíme zvyškom cibuľkovej vňate, paradajkou a plátkom citróna. Dobrú chuť!

    Tajomstvo v alobale (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá to krásne, lákavo a určite je to aj veľmi dobré, ale nie je 45 minút na lososa trochu moc? alebo škoda? ale v tom alobale to asi nevadí... všetky šťavičky ostanú vo vnútri :-)
kochlik
Ďakujem za komentár, tomu lososíkovi to nevadí a pečie sa to preto tak dlho aby sa urobili zemiačky. Môžete ich aj predvariť ale to je už o hrniec naviac, ktorý treba umyť...:-))))
tinca
@kochl ík, tak to je recept pre mňa, losos je kráľ rýb, ale ja urobím radšej z predvarených zemiakov, lebo je škoda tak dlho ho piecť
jerica
tak to s lososom , to veru môžem, recept premňa ako vyšitý , lososa si dám bez úpravy, len tak osoleného s hriankou,perfektná chutná pochúťka :-)) Gratulujem k výhre :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia