Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Špaldové cestoviny s tuniakom z jednej panvice
Ďalší z mojej kategórie bezmliečnych a bezpšeničných receptov, možno sa niekto inšpiruje na rýchly obed alebo...
Falošná čínska polievka
Keď potrebujete rýchlo nakŕmiť hladošov, určite vám príde vhod rýchly recept so slovenskými surovinami.
Chorizo risotto á la KajusiQQ
Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)........
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...
Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...
Zapečené kuracie stehná
Do misy dáme trochu soli, papriku, korenie a polohrubú múku. V tejto zmesi obalíme...
Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Chilli sin carne (chilli bez mäsa)
Síce bez mäsa, ale tiež bez kompromisov na chuti! Výborné aj kotlíkové, či varené doma...
Cesnačka so zemiakmi aj medvedím cesnakom
Táto polievočka je rýchla. Zvládne ju urobiť každý, ktorý vie čo i len minimum z...
Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Pesto zo sušených paradajok
Toto pesto sa stalo mojou srdcovou záležitosťou od chvíle, ako som ho prvýkrát pripravila a ochutnala....
Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...
Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia...
Jožkove rezníky
Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a...
Poctivá kulajda s kuriatkami
Kulajda patrí medzi moje obľúbené sýte polievky, hlavne keď je hubárska sezóna. Aj mimo sezóny...
Lístkové cesto s paradajkami a mozzarellou
Rozvaľkáme si lístkové cesto (ja som ho mala kúpené tentokrát úplne hotové) na obdĺžnik.
Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...
Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Baklažánové karí
Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho...
Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Nepredpokladala som, že to pridám na Varechu a preto nemám fotky. Ale tie zemiaky boli také chutné,...
Fazuľovica s kyslou kapustou
Tanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou...
Brokolicové fašírky
Recept je zdravý rýchly a mám ho od známej. Takýto obed robím, lebo mam rada...
Plnené lángoše
Dnes som robila plnené lángoše so salámou a syrom, inšpirovali ma k tomu trhy, ...