Diviačie pliecko na bielom víne
Doniesla som si divinu z rodného kraja. dnes som ju pripravila na bielom víne. je...
Bravčové líčka na víne s dubákmi
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a...
Frenštátské škračky
Tento recept patří do krajových specialit Valašska. Nevím jestli je původní, ale pro jistotu jsem...
Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica- smotane. html Je skvelý a jednoduchý na prípravu.
Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave
Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné....
Jaternicová kaša
Pre svoju potrebu urobíme len z krupov a nedávame do čriev, ale do sáčkov a mrazíme a...
Pizza na 3 krát
Vyskúšala som už viac receptov na cesto na domácu pizzu, ale tento sa mi osvedčil najviac....
Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Špagety so syrovou omáčkou a šampiňónmi
Nenáročný no veľmi chutný recept, ktorý zvládne naozaj každý...
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...
Krkonošský hubník
Recept som našla kedysi dávno, keď som začínala s varením a vlastnou domácnosťou v kalendári s...
Zeleninové curry
Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry...
Vegánsky zemiakový šalát s vegezelerovou rybou
Nikdy mi nechutil klasický zemiakový šalát pre mastnú majonézu, tak som ju vymenila za sójovú a...
Ovocné zapekané kuracie prsia
Umyté, vyklepané kuracie rezne osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán....
Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.
Bravčové mäso s kukuricou
Recept je z našej školskej jedálne a má asi 20 rokov. Neviem, odkiaľ ho majú...
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...
Pstruh dúhový opekaný na masle so sušenými paradajkami
Pstruha dúhového sme si zamilovali, lebo chutí podľa nás (rodinka), ešte lepšie ako losos a...
Karfiól alá mozoček
Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad...
Šalát s kyslou smotanou
Vyborny a sviezi salatik. Je hotovy za chvilu. Mozno vam dobre padne po sviatkoch, ...
Šalát s balkánskym syrom, olivami a medovou zálievkou
Niekoľko paradajok, šalátová uhorka, zopár zelených olív, kocky balkánskeho syra, hrsť mandlí a...
Plnené kuracie rolky so syrovo-smotanovou omáčkou a s pečenými zemiakmi
Toto super papaníčko som spravila mojej láske na výročie :)
Mäsovo-mrkvové pečené fašírky
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, mrkvu nastrúhame najemno, syr nastrúhame nahrubo alebo nakrájame nadrobno....
Opečený ovčí syr
V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu...
Diabolská pochúťka
Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať...
Tatarčané bryndzové pirohy
Z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorce (približne 5 x...