prazdny

Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...

prazdny

Šošovica so zeleninou po taliansky

Bezmäsité jedlá

Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...

prazdny

Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom

Bravčové mäso

Tak takýto obed som pripravila, bol rýchlo urobený a výborný, zvládne ho aj ten , kto začína...

prazdny

Tofu karí s cícerom a špenátom

Bezmäsité jedlá

Obmena receptu. Trocha vegetariánska.

prazdny

Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná

Hlavné jedlá

Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)

prazdny

Fliačky so šunkou

Bravčové mäso

U nás šunkofleky, najlepšie sú zapekané. Niekto hovorí načo.

prazdny

Ázijské cestoviny s ryžou

Cestoviny

Naozaj chutili, tak skúste...

prazdny

Gladiátorská pochúťka

Bezmäsité jedlá

Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

prazdny

Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom

Hlavné jedlá

Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...

prazdny

Najjemnejšie palacinky

Dezerty

Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ, mlieko a olej a vymiešame mixérom...

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Obyčajné obrátené bravčové rezne s grilovanou polentou

Bravčové mäso

Moji chlapi milujú rezne, najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené...

prazdny

Opekance - Bobaľky - Dukátové buchty

Koláče

Bez týchto "bobaľok" si Vianoce nevieme predstaviť. Dala mi ho moja mamka, nič na ňom...

prazdny

Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more...

prazdny

Hovädzia roštenka na červenej cibuli

Hovädzie mäso

Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.

prazdny

Tagliatelle so špenátom, mascarpone a parmezánom

Cestoviny

V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže...

prazdny

Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane

Hlavné jedlá

Chutné, pieklo sa dlho a na nízkej teplote, takže mäsko sa úplne oddeľovalo od kosti......

prazdny

Plnka z kuracích pečienok

Kuracie mäso

Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

prazdny

Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

Hlavné jedlá

Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta...

prazdny

Karbonátky podľa receptu českých babičiek

Hovädzie mäso

Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

prazdny

Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou

Cestoviny

Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam...

prazdny

Výborný kapor na víne a cesnaku

Večera

Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....

prazdny

Sirene po šopsky

Bezmäsité jedlá

Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

prazdny

Kelové karbonátky

Bezmäsité jedlá

Začína nám sezóna kelu tak som sa rozhodla pridať môj obľúbený kelový recept.

prazdny

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi

Hlavné jedlá

Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

prazdny

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)

Bravčové mäso

Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

prazdny

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré

Hlavné jedlá

Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

prazdny

Pohánka á lá jaternica

Bezmäsité jedlá

Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

prazdny

Grilované pstruhy

Hlavné jedlá

Najradšej z rýb máme pstruhy. Máme ich radi grilované, pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená....

prazdny

Dusené bravčové pliecko na citrónovej šťave s tymiánom

Bravčové mäso

Pripravila som dusené bravčové pliecko na citrónovej šťave s tymiánom, podávala som ho s dusenou ryžou....

prazdny

Géciho plnka

Kuracie mäso

Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

prazdny

Netradičný zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi...