Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Inšpirácia od Habovcov.
Šošovica so zeleninou po taliansky
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...
Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom
Tak takýto obed som pripravila, bol rýchlo urobený a výborný, zvládne ho aj ten , kto začína...
Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)
Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...
Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...
Najjemnejšie palacinky
Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ, mlieko a olej a vymiešame mixérom...
Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Obyčajné obrátené bravčové rezne s grilovanou polentou
Moji chlapi milujú rezne, najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené...
Opekance - Bobaľky - Dukátové buchty
Bez týchto "bobaľok" si Vianoce nevieme predstaviť. Dala mi ho moja mamka, nič na ňom...
Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou
Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more...
Hovädzia roštenka na červenej cibuli
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.
Tagliatelle so špenátom, mascarpone a parmezánom
V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže...
Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane
Chutné, pieklo sa dlho a na nízkej teplote, takže mäsko sa úplne oddeľovalo od kosti......
Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....
Jelenia roláda so slivkami na červenom víne
Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta...
Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...
Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou
Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam...
Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....
Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...
Kelové karbonátky
Začína nám sezóna kelu tak som sa rozhodla pridať môj obľúbený kelový recept.
Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...
Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...
Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...
Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...
Grilované pstruhy
Najradšej z rýb máme pstruhy. Máme ich radi grilované, pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená....
Dusené bravčové pliecko na citrónovej šťave s tymiánom
Pripravila som dusené bravčové pliecko na citrónovej šťave s tymiánom, podávala som ho s dusenou ryžou....
Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...
Netradičný zemiakový šalát
Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi...