Červená šošovica s cuketou, kari a parenou kuracinkou fotorecept
Foto: mariana33
Toto jedlo je diétne a keď sa vynechá tá kuracinka, tak je vhodné aj pre vegetariánov...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu, mrkvu, cuketu a paradajku si nakrájame na menšie kúsky. Cesnak buď posekáme, alebo roztlačíme. Šošovicu prepláchneme.
-
2
Kuracie prsia jemne osolíme a okoreníme...dáme do parného hrnca na cca 20min.
-
3
Na oleji si krátko orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme šošovicu, kari korenie a chvíľku popražíme.
-
4
Pridáme mrkvu.
-
5
Zalejeme vodou. Občas pomiešame. Medzitým si postrúhame zemiak.
-
6
Po 7minútach pridáme nakrájanú paradajku, cuketu a postrúhaný zemiak. Ak treba, podlejeme vodou a občas premiešame.
-
7
Keď je šošovica mäkká ochutíme ju sójovou omáčkou a soľou. Podávame s parenou kuracinou, prípadne tofu....
toto som o nej vygooglila: Táto strukovina má vysoký obsah vitamínov skupiny B (niacin 2-2,5 mg) lecitínu, fosforu, horčíku a vápniku, ktorý robí zo šošovice výborný prostriedok proti neurózam, depresiám stresom a pod. Má vysoký obsah železa, medi a ďalších makro i mikroelementov prispieva ku zlepšeniu krvotvorby. Pomáha znižovať (škodlivý) LDL cholesterol a pôsobí preventívne proti rakovine.
Po olúpaní hnedočervenej šupky má táto šošovica červené zafarbenie. Behom varenia sa jej farba zmení na tmavo žltú. Odstránenie šupky vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania.
Pre dobrú stráviteľnosť a pre jemnú chuť je veľmi vhodná pre deti. Stráca však schopnosť klíčiť. Tento druh šošovice má tendenciu sa náhle rozvariť, z toho dôvodu je ideálna hlavne k príprave kaší, pyré, polievok a pomazánok.
toto som o nej vygooglila: Táto strukovina má vysoký obsah vitamínov skupiny B (niacin 2-2,5 mg) lecitínu, fosforu, horčíku a vápniku, ktorý robí zo šošovice výborný prostriedok proti neurózam, depresiám stresom a pod. Má vysoký obsah železa, medi a ďalších makro i mikroelementov prispieva ku zlepšeniu krvotvorby. Pomáha znižovať (škodlivý) LDL cholesterol a pôsobí preventívne proti rakovine.
Po olúpaní hnedočervenej šupky má táto šošovica červené zafarbenie. Behom varenia sa jej farba zmení na tmavo žltú. Odstránenie šupky vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania.
Pre dobrú stráviteľnosť a pre jemnú chuť je veľmi vhodná pre deti. Stráca však schopnosť klíčiť. Tento druh šošovice má tendenciu sa náhle rozvariť, z toho dôvodu je ideálna hlavne k príprave kaší, pyré, polievok a pomazánok.