Spaghetti aglio olio

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 17. septembra 2012
2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme v osolenej vode al dente.

  2. 2

    Rozpálime olivový olej a krátko na ňom orestujeme cesnak nakrájaný na plátky a nakrájané chilli papričky. Pridáme uvarené špagety s troškou vody, v ktorej sa varili a premiešame. Nakoniec ešte okoreníme, pridáme nasekanú vňať, nastrúhaný parmezán, premiešame, chvíľku prehrejeme a podávame.

  3. 3

    Na tanieri ešte zakvapneme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

lusinkab
Krasne a jednoduche :-) milujem tiakto upravene cestoviny na 1******
vierutt
Tieto špagety robievam často - určite raz za dva týždne - odporúčam, rýchla a vynikajúca večera alebo obed
marylan
Pripájam sa, recept podľa mojej chuti. Ďakujem.
sany11
je to jednoduchy recept,ale výborý,ako sa hovori v jednoduchosti je krasa a mas ho aj krasne naservirovani.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Pekny, rychly a jednoduchy recept. Niekedy ho zvyknem "prilepsit" hrstou krevetiek (take tie male mrazene z obchodu) - hodit k cesnaku a do ruzova s nimi. Ale to uz je iny recept :-)
parles
To je moje nejoblíbenější úprava špaget. Dělám je úplně stejně, jen někdy vynechám ten sýr. Stále se nemohu rozhodnout, jestli mi to chutná lépe se sýrem, nebo bez sýru. Na jaře jsem byl v Toskánsku a přivezl jsem si sušenou směs na aglio olio, kterou stačí jen přimíchat do rozehřátého oleje.
vierutt
parles, tiež si nedávam syr, pretože držím delenú stravu, ale zvyknem prisypať pokrájané olivy
evusik
takto pripravené špagety sú výborné keď chce človek rýchlo zahnať hlad... rýchlo hotové, rýchlo zjedené.... občas si pridávam sušené paradajky :-)
marikafil
Ja ich robím podľa Dr. Bukovského: veľa veľa (aj celú hlávku) pretlačeného cesnaku prehriať na olivovom oleji, pridať papriku, kto chce, môže byť štipľavá. Do veľkej misy nakrájam surové paradajky na kocky, vysypem na ne uvarené cestoviny (radšej kratšie, nie špagety) a na vrch dám ten cesnakovo paprikový olej. A ani syr tam už nechýba.
anajka
Prvý krát som ich varila keď v televízii varil EMANUEL. Postup som dodržala a výsledok bol neskutočne dobrý a odvtedy varím presne takto.
Ďakujem za pripomenutie receptu.
ebaka
milujem špagety na všetky spôsoby:)))
filippa
ahojte pravy recept je bez syru ale inac postup je spravny uz dlhe roky zijem v ITALII su super
cesminaz
Fotku síce nemám,ale musím povedat,ze tento recept je výborný! Robila som ich predvčerom,tiež bez syra,ten ani nebol treba :-) Určite ich budem robit častejšie,je to lahké,zdravé,rýchle velmi chutné jedlo! Vdaka ;-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia