Bravčove mäso naklepané v strúhanke

olinecka - fotkaolinecka, 18. mája 2014
Bravčove mäso naklepané v strúhanke
Foto: olinecka

Toto bol dnešny obed u nas moji chlapi to maju radi.

6-8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,20 kg
5 - 6 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme a nakrajame na platky,ktore podľa chuti osolime,posypeme mletym korenim a červenou paprikou.Pripravime si struhanku do misy a každy platok tĺčikom naklepeme na pracovnej doske.Naklepavame kym mäso struhanku prijima .Uvarime si bujón.

  2. 2

    Takto pripravene mäso obalime v rozšľahanych vajičkach a vypražime do zlatova z oboch stran.Vypražene mäso povyberame na tanier a nakoniec do vypeku pridame cibuľu pokrajanu nadrobno.Orestujeme ju a pridame k nej mäso,ktore podlejeme vyvarom ,alebo uvarenym bujónom.Dusime do mäkka asi 60 minut.

  3. 3

    Podavame s ryžou alebo zapekane zemiaky alebo zemiakovou kašou a šalatom.Dobru chuť.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Takto pripravené mäsko mám rada,ale vždy robievam z hovädzieho,veruže skúsim aj z bravčového,som zvedavá na zmenu chute:)
Toto sa robieva z hovadzieho masa a dusi sa to len v stave z vody a horcice, bez papriky a bez bujonu. Z varenia, lebo tu ide o varenie nez o dusenie, naberie od bravcoveho masa tato stava chut ovarovej polievky. V tomto variante to varit nebudem.
robim podobne naklepane opecene trochu do zlata,ale nedavam dusit do stavy ani do vody,na spodok jenskej misky dam dierkovanu vlozku,nauklazam rezne podlejem trochu vody,zakryjem a necham v rure este prejst parou aby zmakli,potom su ako pavucinka a nie su mokre,podavat sa mozu ako bezne rezne.
Ja to tiež robievam, ale nedávam dusiť, ale piecť do rúry a polejem iba výpekom, žiadne iné suroviny nedávam a ako tu spomínajú, najlepšie je z hovädzieho mäsa, ten recept bol aj preň robený....či vymyslený :-)

Pridaj komentár k receptu: