Odľahčený majonézový šalát
Foto: siuuu
Tento šalát začala kedysi dávno pripravovať ešte moja mamina. Ja som si ho postupne jemne upravila podľa svojej chuti. Množstvá uvádzam iba orientačné, Zobraziť celý popisTento šalát začala kedysi dávno pripravovať ešte moja mamina. Ja som si ho postupne jemne upravila podľa svojej chuti. Množstvá uvádzam iba orientačné, nikdy suroviny nevážim, robím tak nejako od oka. Takže každý podľa svojej chuti. V podstate je to klasika, doplnená o jablká a odľahčenú zálievku.
porcií
príprava
Suroviny
1 kg uvarené |
|
0,4 kg uvarená (mrkva, petržlen, zeler) |
|
100 g uvarený |
|
2-3 ks kyslejšie |
|
4-5 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čierne, biele alebo farebné) |
|
Zálievka: | |
150 g (u nás sa osvedčil bio jogurt od Milko) |
|
1-2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1-2 ČL |
|
Postup
-
1
Postup je rovnaký ako u klasiky - zemiaky uvariť v šupe, vychladnuté očistiť a pokrájať. Pridať uvarenú pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájané sterilizované uhorky - a na rovnaké kocky ako zemiaky pokrájané jablká (ja používam Golden delicious), množstvo jabĺk je na každom z vás - kedysi mamina dávala na vandlík šalátu 1-2 jablká, ja teraz robievam aj pomer 1:1 so zemiakmi, jablká dodajú neskutočne sviežu chuť.
- 2
Na zálievku zmiešame jogurt, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením a štipkou karí, vmiešame do zeleninovo-zemiakovo-jablkovej hmoty, premiešame, v prípade potreby pridáme trocha nálevu z uhoriek. Dobre premiešame a prikryté necháme v chladničke cez noc uležať a vychladiť.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu