Domáce rezance s tvarohom a otázkou

stefanm - fotkastefanm, 24. marca 2011
Domáce rezance s tvarohom a otázkou
Foto: stefanm

Správne odpovede budú ocenené mojím hudobným receptom.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Čo sa už len na tom dá urobiť nesprávne? Múku,vajce,vodu a soľ spracujeme na mäkké cesto,rozvaľkáme,nakrájame široké rezance,zavaríme v posolenej vode,zlejeme,rozmiešame s tvarohom a polejeme roztopeným maslom!!!A predsa som jednu chybu urobil....???

Diskusia k receptu

kata50
Ja toto jedlo ešte posypem posekaným kôprom. Do receptu by som upresnila, koľko PL vody dávaš na 1 vajce ?
Ináč , niet nad domáce cestoviny s čímkoľvek....:-)))
evusik
a ja by som poprosila do stredu lyžicu slivkového lekváru, mňam tak to mám rada..... a že by ti tam chýbalo pivo???? no neviem bola by to divná kombinácia ale ty pivo rád :-)
wevewe
no...ja tam vidim sol pri tanieri, takze tie rezance maju byt asi na slano...ako pise @kata50 mne tam chyba mnozstvo surovin...pre zaciatocnikov dolezity udaj ;-)
danapa
ja by som tam pridala trosiiiicku oprazenaj slaninky, tedavidim sol, tak budu asi na slano
janger
Myslim, ze ty si das slaninku ;-). Pre mna, prosim, s cukrom, mnam :-)
alena45
no predsa chýba slaninka. Ale ja jem tvarohové rezance s cukrom a grankom. To som sa naučila od svojich detí, keď boli malé.
bazulienka
Ja najprv rezance polejem prepraženým maslom ,osolím ,premiešam a pridám tvaroh.Mať tak teraz jednu porciu.Mňam.
pacik
urobil si ich málo, pretože je to mňamka a tej nikdy nie je dosť :-)))
pusta
chyba je v postupe. cestoviny nezavaríme, nie sú predsa zavárkou do polievky. cestoviny vo vriacej osolenej vode uvaríme, a to ked po vsypaní do vriacej osolenej vody, zamiešame, aby sa neprilepili ku dnu, od chvíle, kedy vyplávu na povrch, varíme ešte 3-4 minúty , scedíme, prepláchneme studenou vodou a zmiešame s roztopeným maslom, posypeme osoleným tvarohom.
mojack
Domáce rezance na čokoľvek ( na slano, na sladko ).
enerrgizer
krásne a dokonalé jedlo...ja teda len na slano :-) podľa mňa tam nie je žiadna chyba... aj keď rezancové cesto sa soliť nemusí, ale to hlavne keď sa potom suší, alebo žeby z vody uvariť polievku? :-)
marcy
cesto musí trošku preschnúť,aj tak dávam do vody kvapku oleja :-)))...je to podctivá fajnota s pažitkou a na slano
alzbetka2
cesto by nemalo byť veľmi mäkké, lebo sa zle krája-pri krájaní sa lepí a ja nepreplachujem studenou vodou, lebo je to potom ako "psí čumák" -čerstvé, ale studené
zzdravo
teda mne tam aspon cukor chyba, alebo aj smotana, zvykneme premiesat tvaroh so smotanou a cukrom a az potom s cestovinkou
zzdravo
ked sme boli maly a nam nechutilo, tato hovorieval: nic tomu nechyba, len hladny tomu chyba.
svetlana9
inak to na fotografii sú skôr fliačky ako rezance. Cesto na rezance vyvaľkané sa rozrezalo na asi 5 cm široké pásy, poukladalo na seba a ostrým nožom šikmým rezom sa krájali rezance o hrúbke asi 3 - 4 mm. Vytriasla sa z nich v prstoch múka a dali sa do vriacej osolenej vody variť. Samozrejme sa pomiešali, aby sa neprilepili na dno hrnca, keď vyplývali na povrch boli už uvarené, vyberali sme ich cedníkom. Ja som tiež zvyknutá z detstva na sladké - maslo nepoužívam, ale si polejem olejom. To, že jedávajú aj na slano som objavila až keď som sa vydala na dedinu v B.B. kraji. Iný kraj, iný mrav. Sto ľudí, sto chutí.
baculata
Ja chybu nevidím, len tolko, že my ich lubime na slano s kyslou smotanou,ja jej hovorím modrá smotana, lebo bývala v modrom obale, dokonca z nej pridávam určitú čast do tvarohu, pri bryndzových haluskách do bryndze, možno to nie je správne, ale tak sme si to oblubili.
alexdidi
Ja tam vidím len jednu VEĽKÚ chybu, že si ich uvaril MÁLO!
milan2
Že by si si pri zlievaní zabudol podložiť cedník, preto ich máš tak málo?
sladkacokolada
ja mam rada tiež na sladko a po uvarení sa domáce cestoviny nikdy nepreplachuju pod vodou, radšej ich treba premastit
stefanm
Tak som sa tu dozvedel kto má aké rezance s tvarohom najradšej.Ďakujem vám za komentáre.Ja si ich budem robiť po svojom,fajne široké,na slano a omastene.Vy si robte tiež po svojom a každý ich budeme mať najlepšie na svete.Medi vašimi tipmi na "chybu" sa objavili dve správne odpovede.Bolo to presne o 12:00 a o 18:46 a správne tipovali @pacik a @alexdidi.Tie rezance boli pre mňa totiž bez chyby ale bolo ich málo. :)Tu je sľúbena odmena!!



mojack
Počuvam a je mi tažko :-((( ja som nestihla večeru a taký krásny a plný tanier.
pacik
@stefanm potešil si ma, že som uhádla, špikované karé ma inšpirovalo na nedeľu, ale ja ľúbim plnené sušenými slivkami a pesnička patrí medzi moje naj, len zasa si urobil takú istú chybu ako pri rezancoch, bolo jej málo
frona
Hádanka je už zodpovedaná, ale mne tam tiež chýba množstvo surovín. Pre začiatočníkov,ktorí ešte nevarili rezance, je to úžasná chyba.... :)))))
alexdidi
@stefanm , vďaka za tak krásnu odmenu, a ešte keď to jedlo patrí k mojím obľúbeným, pochutila som si na diaľku....no a pesnička úžasná....
evia
super, nemá to chybu a hlavne tá krásna slovenská pieseň
vevuska53
ja by som si na to všetko dobré dala ešte opečernú slaninku a k tomu pohár kefírového mlieka, tak to mám rada
johny46
tak toto ja môžem kedykoľvek a koľkokoľvek.Skús posypať nasekanou pažítkou.bomba
baculata
Musím reagovat, je to oblubená piesen, nase trojročné vnucatá ju radi spievaju, dokonca sa snažia so zhrubnutým hlasom, ked som zacula pesnicku az vo mne heglo.Nasa rodinná hymna.
babkamt
mám doma tvaroh,tak ich zajtra urobím, mám ich rada so smotanou a tvarohom,osolené posypané slaninkou,už sa mi slinky zbiehajú
jarunka
Ja ich niekedy polejem smotanou a dam zaoiect do truby. Urcite na slano :-)
kuchticka
@stefanm , ja som s odpovedou neskoro, ale davala bych prednost tej bravcovej roladke kare a dokoncenie tej pesnicky, ktoru nepoznam. Ja poznam iba "povedal mi jeden chlapec, ze ja neviem chleba napiect..."
hamana
@stefanm pripajam sa k požiadavke -pridaj celú pesiničku je krásna a slovenská.
modrykamen
Objavil som recept až teraz. Čo chýba? Nuž predsa vypražená údená slaninka. Ale dopručujem na drobno nakrájané a na masti zohriate škvarky. A skúsil už niekto tvarohové rezance poliate škvarkami a masťou z kačky, alebo husy? Niečé úžasné.
rulik
mne tam chýba trošku opraženej slaninky
andie29
tak vypracuje sa na tuhšie cesto, nie na mäkké, ale vyzerajú veľmi chutne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia