Foto: ancicka
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
1/4 l |
|
2 ks |
|
2 PL (olej) |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
100 g |
|
350 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
(na vysmážanie) |
|
podľa chuti |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
V miske si pripravíme mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Droždie stačí, keď nabutná. Pridáme žĺtky,
-
2
olej
-
3
a ostatné suroviny na cesto. Cesto dobré vymiesíme a necháme vykysnuť,
-
4
aby znásobilo svoj objem.
-
5
Potom cesto vyložíme na dosku, rozvaľkáme asi na 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Necháme trocha na doske podkysnúť.
-
6
Vypražame na dostatočnom množstve oleja z obidvoch strán do zlatistá.
-
7
Vysmažané necháme na papierovom obrúzku odkvapkať od nadbytočného oleja.
-
8
Po vychladení šišky plníme ozdobnou špičkou do vnútra šišky.
-
9
Vrch šišiek pocukrujeme pr. cukrom.
Diskusia k receptu