Zajac na smotane

martamarta - bez fotkymartamarta, 28. februára 2012

Suroviny





Postup

  1. 1

    cibuľku a slaninu opražime pridáme rascu, mletú červenú papriku vložíme zajaca prilejeme vodu, pridáme bobkový list sol a korenie a necháme dusit asi 1 až 1.5 h.

  2. 2

    Ked je mäso hotové, vyberieme ho, do šťavy dolejeme mlieko, zahustíme hladkou mukou po odstavení pridáme smotanu na varenie. Podávame s haluškami alebo kolienkami.

Diskusia k receptu

mamatata2
Veru, niekedy sme boli prejedení zajačinky, ktorú nám rodičia vždy pribalili k vajíčkam, koláču a iným dobrým veciam ( to je vtedy, keď bývate v meste a špajzu máte na dedine ) a teraz, keď už nie sú medzi nami, si nám týmto skvelým receptom pripomenula aj chuť zajačinky aj dobrotu našich rodičov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia