Chutná panvička fotorecept

majuska0606 - fotkamajuska0606, 22. mája 2013

Kto ste fanúšikom zdravej stravy a radi varíte z kuracieho mäska, tu je jedna z variácií so šampiňónmi,jarnou cibulkou a zeleninkou :-)

3
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g (rezne)
1 ks
5 ks
4 ks
 (zmes)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do panvice dáme speniť na olivovom oleji (max. 1 pol.lyžica) 1 menšiu cibuľku nasekanú na jemno spolu s cíbikami,ktoré sme pokrájali.

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    následne pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a chvíľu ich dusíme kým nezmäknú.

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme mrazenú zmes zeleniny, stačí polka sáčku 250g,používam mexickú - kde je hrášok,kukurica,fazulky,mrkva a dusíme pod pokrievkou cca 10 minút.

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzičasom si môžme pripraviť prílohu. Ja vyslovene používam iba ryžu natural, ale samozrejme kto jete klasickú pripravte si takúto. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a varíme tam vrecká cca 25 minút. Táto panvička sa hodí samozrejme aj k zemiakom,akokolvek upraveným, takže forme prílohy sa medze nekladú :-)

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko si pred dusením upravíme nasledovne: umyjeme,nakrájame na kocky, okoreníme indickým korením,osolíme a potrieme chilli omáčkou (kečupovej konzistencie,nie uplne riedkou)

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme do panvičky, ja ho nechávam najskor obielit s oboch strán aby zišla do zeleninky chuť z mäska.

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dusíme do mäkka pod pokrievkou, mäso nie je potrebné ničím podlievať krásne si pustí vlastnú šťavu..

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    naservírujeme,ozdobíme cibuľkou a Dobrú chuť :-)

    Chutná panvička (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Jarné, Dusené, Oprážané

Diskusia k receptu

zitar
dobrá "slovenská" klasika, rýchlo hotová a chutná