Foto: js9mxd
Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Umyjeme a osušíme kačacie prsia. Kožu narežeme, osolíme a okoreníme.
-
2
Otočíme ich a tiež osolíme a okoreníme.
-
3
Medzi tým si očistíme špargľu. Spodnú časť ostrúhame a odrežeme cca 1 cm. Zelenú špargľu nieje potrebné celú strúhať.
-
4
Dáme si variť vodu, do ktorej dáme trochu soli a jeden vyžmýkaný citrón. Keď voda vrie, dáme špargľu na 4 minúty variť po stojačky. Po vybratí ju prudko schladíme.
-
5
Potom špargľu obalíme do plátka šunky a ukladáme do zapekacej misy vymastenej maslom.
-
6
Na špargľu naukladáme syr podľa chuti a pridáme kúsok masla. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút.
-
7
Medzi tým si dáme rozpáliť olej a kožou dolu opečieme kačacie prsia cca 4 minúty, potom ich obrátime a tiež opekáme cca 4 minúty. Čas si upavujte podľa hrúbky pŕs.
-
8
Dôležíté je ich opekať na dobre rozohriatom oleji.
-
9
Takto opečené kačacie prsia zabalíme do alobalu a dáme do rúry piecť na 10 minút. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov. Ak stíhame môžu sa zapekať spolu so špargľou.
-
10
Do výpeku pridáme cibuľu, opražíme a zahustíme horčicou.
-
11
Prílohu si dá každý podľa chute. Moja manželka použila rukolový šalát. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu