Morčacie stehno špikované sušenými figami a slaninkou
Foto: narsila
Môj drahý má rád mäso "nasladko". Nemali sušené slivky a tak vzniklo toto chutné kombo.. :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín neuvádzam, každý podľa velkosti mäska a apetítu :) Vykostené stehno som umyla a osušila, malým nožíkom som robila nahusto dierky a plnila som ich vždy polovičkou figy a pásikom slaninky.
- 2
Mäsko som z oboch strán osolila a okorenila. Do janskej misy som kvapla polovicu oleja a šupla polovicu na drobno nasekaného cesnaku. Vložila som stehno, zakvapla zvyšným olejom a posypala zvyšným cesnakom. Pridala som aj posledné figy. Krásny pohľad a veru aj vôňa.. :)
- 3
Podliala som asi deckom vody, prikryla a piekla na 200 stupňoch asi hodinu a pol, kým nebolo mäso mäkké a figy skaramelizované. Potom som odokryla a ešte asi pol hoďku pripekala a polievala výpekom. Odporúčam všetky figy na posledných 30 minút práve do toho výpeku z mäsa zhrnúť. Chute sa definitívne spoja a figy nezhoria.
- 4
Podávala som s hnedou ryžou a jednoduchým listovým šalátikom. Úspech som očakávala a samozrejme aj slávila :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu