Tento recept posielam každému,čo mi radil so zmrazovaním čerešní .Nemám skúsenosti s pridaním obrazovej prílohy,takže len text
porcií
tepelná úprava
Suroviny
4ks |
|
2polievkové lyž. |
|
2ks |
|
podľa potreby |
|
1pol.lyž. |
|
1 sáčok |
|
300g |
|
štipka |
|
200g |
|
1pol.lyž |
|
2pol.lyž. |
|
Postup
-
1
Žemle nakrájame na kocky a prevlhčíme mliekom.Žĺtka vymiešame s maslom,práškovým a vanilkovým cukrom.Vymiešané žĺtky vmiešame do žemlíí ,pridáme detskú krupicu.Z bielkov vyšľahaný sneh zľahka pridáme do žemľovej hmoty.Vykôstkované čerešne povkladáme do žemľovej hmoty.Z tohto množstva pripravíme 10 až 12 knedlí.Hotové naplnené knedle vyvaríme pomalým varom v osolenej vriacej vode cca 10 -12 min.Na panvicu dáme kryštálový cukor,maslo , strúhanku a opražíme .Hotové,uvarené knedle obalíme upraženou strúhankou a podávame veľmi dobre chutia s karamelovou alebo vanilkovou omáčkou.
- 2
Omáčku pripravte tak ako keď varíte puding ale redšiu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu