Čerešňové knedličky

majsterka - bez fotkymajsterka, 12. júna 2011

Tento recept posielam každému,čo mi radil so zmrazovaním čerešní .Nemám skúsenosti s pridaním obrazovej prílohy,takže len text

5
porcií
10 - 12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4ks
2polievkové lyž.
2ks
podľa potreby
1pol.lyž.
1 sáčok
300g
 štipka
200g
1pol.lyž
2pol.lyž.




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na kocky a prevlhčíme mliekom.Žĺtka vymiešame s maslom,práškovým a vanilkovým cukrom.Vymiešané žĺtky vmiešame do žemlíí ,pridáme detskú krupicu.Z bielkov vyšľahaný sneh zľahka pridáme do žemľovej hmoty.Vykôstkované čerešne povkladáme do žemľovej hmoty.Z tohto množstva pripravíme 10 až 12 knedlí.Hotové naplnené knedle vyvaríme pomalým varom v osolenej vriacej vode cca 10 -12 min.Na panvicu dáme kryštálový cukor,maslo , strúhanku a opražíme .Hotové,uvarené knedle obalíme upraženou strúhankou a podávame veľmi dobre chutia s karamelovou alebo vanilkovou omáčkou.

  2. 2

    Omáčku pripravte tak ako keď varíte puding ale redšiu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia