Foto: lekorica
Rada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ale zároveň som nemala výčitky, že jem niečo nezdravé. Zobraziť celý popisRada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ale zároveň som nemala výčitky, že jem niečo nezdravé. Musela som ho doma vyskúšať. Je to veľmi chutné a ľahké jedlo.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks veľká farebná mäsitá |
|
125 g |
|
200 g (alebo Niva) |
|
Omáčka: | |
trocha |
|
čerstvá |
|
500 ml (alebo pretlak) |
|
1 kocka |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Nalejem vriacu vodu asi pol centimetra nad kuskus, zakryjem potravinovou fóliou a o päť minút je hotový, netreba vôbec variť (pokiaľ robím so pšenom, uvarím ho ako ryžu). No a potom nastrúham syr Gorgonzola alebo Nivu, pridám bazalku, urobím guľky a naplním papriku.
-
2
Papriku podlejem vodou, aby neprihorela. Dám zapiecť na 200°C, kým sa syr neroztopí. Paradajkovú omáčku robievam z domácich lúpaných paradajok (na zimu si ich natlačím do pohára a sterilizujem), zalejem zeleninovým vývarom, trochen bazalky, soli, korenia a nechám prevrieť.
Diskusia k receptu