![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Skladané rezance
Toto jedlo je vhodné pre prázdninujuce deti všetkych vekových kategorii -všetkym chuti
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený losos na letnej zelenine
Recept spája chutné plody, ktoré nám leto prináša... Túto úpravu lososa so zeleninou som našla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané plnené kelové listy ako to robím ja
Zapekanú zeleninu obľubujeme. Dnes som urobila zapekané plnené kelové listy... plnka je z kuracích prsičiek a jačmených...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka so slaninovými knedličkami
Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mini Lasagne
Nepoznám nikoho, kto nemá rád lasagne. Ale väčšinou je s tym kopec roboty. ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkový koláč s rukolou
Mám ho z knižky zameranej na vegetariánske jedlá. Keď som recept zbadala, hneď som vedela,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Varený losos s kôprovým dressingom
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem
Moje dnešní hrátky s medvědem a kaprem. Noční nápad, dotaženo při přípravě až do téhle...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nutelové šišky
Najskôr som si pripravil kvások z mlieka, cukru, muky a droždia. Múku som si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomarančová quinoa s brokolicou a mrkvou
Moze sa pouzit len tak ako lahke jedlo, ale tak isto ako priloha.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelenina na karí
Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky, posypeme vegetou a premiešame. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hlávková kapusta s mäsom
Mäso nakrájané na rezance naložíme do zmesi zo sójovej omáčky, trochy vody, bielku a škrobovej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou
Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roládky z pangasia
Nakoľko z dnešného bicyklovania kvôli počasiu nebolo nič, aspoň som sa realizovala v kuchyni...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný baklažán s kozím syrom
V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...