Žemľovka
Žemľovka

Tvarohová žemľovka z briošiek

Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 17. apríla 2018
Tvarohová žemľovka z briošiek
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

10 ks (podlhovasté sladké žemličky)
300 ml
4 ks
2 PL
štipka
štipka
1 ks
200 g mrazené (jahody, maliny, ...)
500 g
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko rozmiešame s 3 vajíčkami. Briošky rozrežeme po dĺžke. Polovicu namočíme do mlieka a uložíme na plech vedľa seba, aby sme vytvorili spodnú vrstvu.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame so štipkou soli, s cukrom, vajcom, citrónovou kôrou, kardamómom a vanilkou. Naložíme na vrstvu z briošiek a naň uložíme ovocie. Prikryjeme druhou vrstvou namočených briošiek.

  3. 3

    Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým nie je povrch zlatistý. Posypeme práškovým cukrom a dozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: