Tvarohová žemľovka z briošiek
Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 17. apríla 2018
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 17. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
10 ks (podlhovasté sladké žemličky) |
|
300 ml |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks |
|
|
|
200 g mrazené (jahody, maliny, ...) |
|
500 g |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Mlieko rozmiešame s 3 vajíčkami. Briošky rozrežeme po dĺžke. Polovicu namočíme do mlieka a uložíme na plech vedľa seba, aby sme vytvorili spodnú vrstvu.
- 2
Tvaroh zmiešame so štipkou soli, s cukrom, vajcom, citrónovou kôrou, kardamómom a vanilkou. Naložíme na vrstvu z briošiek a naň uložíme ovocie. Prikryjeme druhou vrstvou namočených briošiek.
- 3
Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým nie je povrch zlatistý. Posypeme práškovým cukrom a dozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež Žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu