Paradajkovú kapustu mám veľmi rád a vždy jej uvarím za veľký hrniec.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové kolienko umyjem a dám celé variť do 5 litrového hrnca. Varím v slanej vode. Keď je mäso mäkké a oddeluje sa od kosti, kolienko vyberiem z vody, vykostím a mäso naporciujem. Kto nemá rád kožu môže ju odstrániť.
- 2
Pokiaľ sa kolienko varí, pripravím kapustu, nakrájam na rezance. Taktiež pripravím cibuľu, pokrájam na drobno. Kapustu a cibuľu vložím do vody po kolienku a varím do mäkka. Keď je kapusta mäkká pridám paradajkový pretlak. Medzi tým pripravím zápražku z múky a oleja, ktorú zamiešam do paradajkovej kapusty a 10 - 15 minút ešte povarím. Dochucujem soľou, cukrom a keď je kapusta hotová pridám lyžicu octu.
- 3
Nakoniec vložím do kapusty naporciované mäso a podávam s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu