Paradajková kapusta podľa Dry

dry - bez fotkydry, 10. augusta 2010

Paradajkovú kapustu mám veľmi rád a vždy jej uvarím za veľký hrniec.

10
porcií
10 minút
príprava
3 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1,5 kg
1 ks
400 g
3 - 4 lyžice
2 - 3 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Bravčové kolienko umyjem a dám celé variť do 5 litrového hrnca. Varím v slanej vode. Keď je mäso mäkké a oddeluje sa od kosti, kolienko vyberiem z vody, vykostím a mäso naporciujem. Kto nemá rád kožu môže ju odstrániť.

  2. 2

    Pokiaľ sa kolienko varí, pripravím kapustu, nakrájam na rezance. Taktiež pripravím cibuľu, pokrájam na drobno. Kapustu a cibuľu vložím do vody po kolienku a varím do mäkka. Keď je kapusta mäkká pridám paradajkový pretlak. Medzi tým pripravím zápražku z múky a oleja, ktorú zamiešam do paradajkovej kapusty a 10 - 15 minút ešte povarím. Dochucujem soľou, cukrom a keď je kapusta hotová pridám lyžicu octu.

  3. 3

    Nakoniec vložím do kapusty naporciované mäso a podávam s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

satin2
takáto kapustička teraz v letných mesiacoch je balzam na žalúdok.........
katkap
ja kapustu varím bez mesa,takú dietnu ale vyskúšam aj tento recept
danka007
takúto kapustu robím s hovädzím alebo jahňacím . Ako povie náš vnuk to nemá omyl.
bedrunka
Túto kapustičku milujem a varievam ju len bez mäsa a podstatne kratšie.
používateľ nemá avatar
dry
dry
V tomto recepte je podstata, že vo vode v ktorej uvarím kolienko varím i kapustu a tá paradajková kapusta má inú, lepšiu chuť. Čas varenia je dlhý preto, lebo kolienko potrebuje dve hodiny aby poriadne zmäklo. Čas sa dá skrátiť použitím tlakového hrnca.
evanaaa
Nemusí byť zlé.... aj ja robím takto, no s kolienkom som neskúšala ale môžem. väčšinou robím ako prílohu mäso na šťave, tá tiež dáva kapuste dobrú chuť.
sovka62
No nevrav, s kolenom? Ja varievam len prívarok bez mäsa a k nemu zvlášť dusené alebo pečené mäso. A čerstvé koleno nekupujem vôbec, ale už som sa tu stretla s toľkými receptami naň, že asi robím chybu. Takže najbližšie u nás bude paradajková kapusta podľa Dry.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia