Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré
			   Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. novembra 2014
		   
		   šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. novembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty. Špargľu uložíme na mäso a zrolujeme. 
- 2
Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C dvadsať minút. 
- 3
Cviklové pyré: Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou. 4. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme do sklovitej konzistencie na olivovom oleji, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko urestujeme. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu