Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. novembra 2014
Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré
Foto: Ľuboš Pilc

Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
200 g
2 PL
4 g
4 g
300 g
100 g
200 g
100 g
100 g
200 g
5 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty. Špargľu uložíme na mäso a zrolujeme.

  2. 2

    Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C dvadsať minút.

  3. 3

    Cviklové pyré: Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou. 4. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme do sklovitej konzistencie na olivovom oleji, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko urestujeme.

Diskusia k receptu

ivav
Výborné ingrediencie, nenáročná príprava, krásny výsledok!
evanaaa
Mimochodom, recept som mala aj vo včerajšom výpise a aj dnes. Robiť by som ho nerobila, ale ak by som mala ten tanier pred sebou, tak ochutnám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia