Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré
Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. novembra 2014
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty. Špargľu uložíme na mäso a zrolujeme.
- 2
Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C dvadsať minút.
- 3
Cviklové pyré: Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou. 4. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme do sklovitej konzistencie na olivovom oleji, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko urestujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu