Prvé jahodové
Pridávam recept na klasické tvarohové guľky, špeciálny je v jedinej surovine: pomaličky sa nám jahody na...
Plnené jahňacie plece na kapuste dva chody
Podľa tohto receptu uvarime naraz dve jedla. Môžme ich rozdeliť na dve jedla. Ja som...
Rebrá na rošte
Radi grilujete? A neviete si predstaviť leto bez grilovania? Tak v tom prípade máme pre Vás nenáročný,...
Cestovinový šalát so sójovými kockami
Je vhodný aj pre vegetariánov, ale aj ako ľahké jedlo pre všetkých.
Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou...
Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou
Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné...
Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...
Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...
Pečená plnená paprika
Ako som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa...
Hortobágyszke mäsové mešce
Každoročne 20. augusta sa koná v maďarskom Debrecene , , festival kvetov, , . Krásne rozprávkové alegorické...
Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...
Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....
Staroslovenský podlistník
Očistené surové zemiaky nastrúhame a vytlačíme vodu. Premiešame so smotanou, vajcami, soľou, roztretým cesnakom,...
Bravčové plátky s brokolicou a karfiolom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Z každej strany posypeme rascou, ...
Tradičné bravčové kolená
Vždy keď s manželom čakáme nával hladošov v našom dome už tradične pripravujem pečene kolená... Vždy...
Ryžové rezance s raw cuketovou omáčkou
Nikdy by som neverila, že raw (teda surová) omáčka na cestovinách môže byť tak dobrá!!!
Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...
Tofu ako paprikovaný bôčik
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky. Najmä syn sprace celý kus...
Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak...
Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...
Karfiol na masle s nivovou omáčkou
Celkom zaujímavú kombináciu som vytvorila :-) myslím si... veď posúďte :-)
Hovädzí guláš
Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí...
Pečená zelenina s plackami
Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, ...
Fazuľová polievka a krupicové rezance
Je to recept mojej prababičky i babičky a samozrejme aj môj
Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....
Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...
Skryté teľacie mäso
Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe...