Foto: frezia68
Ten recept nevyužívam často, je to jedlo sýte, ale v kombinácii so zeleninou výborné. Nevymyslela som to ja, je to recept z rýchlej kuchyne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
750g varené v šupke |
|
2 ks |
|
30 g |
|
30 g jemná |
|
1 kávová lyž. |
|
,MČK |
|
mletý |
|
Plnka: | |
250 g mleté |
|
50 g prerastená |
|
1 ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
,MČK |
|
1 ks |
|
100 g |
|
narezaná |
|
1 ks staršia |
|
40 g na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke.....vychladnuté postrúhame na jemno.
-
2
Potom pridáme žĺtok,múku,strúhanku,škrobovú múčku,MČK,soľ,muškátový oriešok a vypracujeme hladké cesto.
-
3
Medzitým urobíme plnku.Mleté mäso dáme na panvicu s restovanou cibuľkou na masti a slanine.Osolíme,okoreníme a opekáme,kým sa nezačne drobiť.
-
4
Túto zmes dáme do misy,pridáme staršiu žemľu namočenú vo vode,ktorú sme dobre vyžmýkali.Pridáme vajíčko,pažítku,tavený syr,soľ,MČK a dobre vymiešame. Z cesta vyváľame na pomúčenej utierke,alebo silikónovej fólii asi 1 cm hrubý plát...
-
5
ktorý naplníme mletým mäsom,zavinieme a krájame na plátky asi 2 cm hrubé.
-
6
Na panvici rozpálime masť a plátky knedle z oboch strán opečieme dochrumkava,dáme na papierovú utierku odmastiť. Kto šetrí žlčník,môže zapiecť v rúre.
-
7
Podávame s rôznou zeleninou.Ja som pridala cviklu s čerstvým chrenom a paradajku s cibuľkou. Ja som robila menšiu dávku,ale gramáž je podľa receptu uvedená na 4 porcie. HOTOVO.
-
8
Môžeme jesť aj studené a zajedať takými rožkami podľa receptu @srácza. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu