
Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Štedrákové palacinky
Koláč štedrák, pečiem len raz v roku na Vianoce. Veľmi ho máme radi, ale je s ním...

Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...

Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, ...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...

Játra na cibulce a chilli jako minutka
Tak než jsem se dostal k tomuto receptu, tak se tu objevil podobný recept na cikánská...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...

Šošovicovo-mrkvové karí
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...
Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a...

Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou a ríbezľovým džemom.

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

Brokolicové lasagne s cuketou
Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme...

Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....

Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...

Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.

Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

Pizza
Receptov na pizzu je tu veľa, nechcem sa tváriť, že tá moja je úplne najlepšia,...

Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch
Roštenka je veľmi chutné hovädzie mäso, pripravila som ju na spôsob, aký chutí nám doma...

Kváskové domáce špagety
Keď som videla video, kde stará Talianka predvádzala ručnú výrobu pravých doma robených talianskych špagiet, ...

Vegetariánske steaky s jogurtovo - horčičnou omáčkou
Sladkastá cibuľka, pikantná omáčka a môj vegetariánsky objav z veľtrhu Danubius Gastro - Goody Foody...

Kuracie prsia na židovský spôsob
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme, naplníme zmesou zo sušeného ovocia, ryže, medu...

Šúľance s bryndzou
Nedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V...