
Sviatočná kapustnica
Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...

Špenátové halušky na 2 spôsoby
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2...

Bravčové dusené vo vlastnej šťave
Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam...

Fazuľový prívarok
Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to...

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a syrom
Bol to rýchly recept, ktorý mi povedal v skratke otec-kuchár, ale ja som si ho...

Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

Bravčové výpečky
Bravčové výpečky pripravujem veľmi rada pretože je to variabilné jedlo... výpečky sa môžu podávať len tak...

Spomienka na detstvo - Krupicová kaša
Krupicová kaša mi vždy pripomenie detstvo, zahreje a hodí nás do rodinnej pohody. A to...

Cuketa plnená mletým mäsom
Toto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa...

Pečená plnená krkovička
. odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Aj keď mám toto jedlo medzi najobľúbenejšími a môžem ho jesť kedykoľvek, na chuť mi prichádza...

Vepřo, knedlo, zelo
Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt,...

Zemiakové slivkové knedle
Nedá mi aby som v dobe hojnosti ovocia neponúkla tieto knédle, plnené slivkami. Robím ich aj s...

Kuracie soté a la Grande
Toto je receptík, ktorý mám veľmi rada pre jeho výbornú chuť . Okrem toho je...

Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút, uložíte do zapekacej misy a môžete piecť.....

Hovädzie mäso na šťave
Takto pripravovala mäso na šťave mama mojej najlepšej kamarátky. Je tomu síce už vela rokov, ...

Kelový prívarok s opekačkou
Prívarok patrí medzi jednoduché, rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo. rada ho kombinujem s bravčovým perkeltom,...

Špenát z mrazeného špenátu
Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám...

Zapečené kuracie prsia
Do zapekacej misy striedavo ukladáme cibuľu, mäso, cibuľu, slaninu nakrájanú na plátky, cibuľu a stále striedame až...

Jelení guľáš
konečne som sa dostala k jeleniemu mäsku a tak sa doma vyvárajú dobrotky. Zaručený úspech má...

Halászlé z kapra
S halászlé je to podobné ako s gulášom, čo región, to iné zloženie, ale základ je rovnaký-cibuľa,...

Sviečková na smotane
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Maďarský guláš - ten môj
Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno,...

Buchty na pare
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, štipky soli, vajca, ...

Bravčové karé na srbský spôsob
Sezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené....

Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....