Langoše s kyslou smotanou fotorecept

jawadea - bez fotkyjawadea, 2. februára 2013
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: jawadea

Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)

90 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
250 ml
50 g
štipka
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
máš ich kráááásne,priam ukážkové.....:-)))...a keďže tiež robievam takéto smotanové,všetkým doporučujem,pretože sú ozaj mňamkové.....:-)
Velmi pekne sa Ti podarili, robievam, ešte som nedala soda bic. vyskušam, a robím z hl.muky, no skusim výber.muku podla Teba, teda celý Tvoj rcp skusim, pekná robota.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Mám veľmi rada tieto laangoše. Robím ich ale málokedy, lebo jeden mi nikdy nestačí ( len preto) Je nedeľné ráno, ale nepohrdla by som.
Ale, pre istotu ukladám do KK
mňmková chuť....ale už sme len dvaja-našťastie blízko nás je stánok-predávajú s cesnakovým "poterom"-kúpime dva-a je po robote...:-))))a robia ich chutné...
ale ked sme boli ešte "úplní"-tak mizli veľmi rýchle..dobré a sýte..:-))

Pridaj komentár k receptu: