Foto: jawadea
Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)
90 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.
-
2
Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.
-
3
Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.
-
4
Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.
k tomu longoše s cesnakovým maslom a syrom.
------>KK
Ale, pre istotu ukladám do KK
ale ked sme boli ešte "úplní"-tak mizli veľmi rýchle..dobré a sýte..:-))
Moc nám chutilo. :-)