Langoše s kyslou smotanou fotorecept

jawadea - bez fotkyjawadea, 2. februára 2013
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: jawadea

Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)

90 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
250 ml
50 g
štipka
1 čl




Postup

  1. 1

    Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

aankaa
máš ich kráááásne,priam ukážkové.....:-)))...a keďže tiež robievam takéto smotanové,všetkým doporučujem,pretože sú ozaj mňamkové.....:-)
misel20
Fúúúúúúúúúúha tie vyzerajú úžasne :) no dala by som si .
denyany
robievam aj ja takéto, odporúčam, sú ozaj výborné.
dodo46
pred chvíľou som dojedol. Fazuľová polievka s údenou krkovičkou a
k tomu longoše s cesnakovým maslom a syrom.

rennatte
mnaaam, dobre cesnakove so syrom, aspon jeden kusok si prosim
------>KK
baculata
Velmi pekne sa Ti podarili, robievam, ešte som nedala soda bic. vyskušam, a robím z hl.muky, no skusim výber.muku podla Teba, teda celý Tvoj rcp skusim, pekná robota.
dorenika
mnaaaaaaaaaaam ja mam najradsej s cenakom,smotanou a syrom
an3da
Ale ste mi urobili chuť, a dnes mi zubná doktorka vybrala zub, tak smiem iba tekuté...
micanela
toto mi nerobte ... hned by som si dala ale dieta /a aj zaludok/ zakazuje... mnaaaam
jawadea
Ďakujem :-) Odporúčam ak nejaké ostanú ešte čerstvé zamraziť sú aj potom výborné
elysa
robievam z hladkej múky,ale skúsim aj takto...
helca103
máš ich naozaj krásne, už som ich veľmi dávno nerobila. Recept je vynikajúci odporúčam robiť.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Mám veľmi rada tieto laangoše. Robím ich ale málokedy, lebo jeden mi nikdy nestačí ( len preto) Je nedeľné ráno, ale nepohrdla by som.
Ale, pre istotu ukladám do KK
braxi
prekrásne urobený recept, zrozumiteľný....chuť musí byť fantastická...v týždni vyskúšam...dakujem
radost
mňmková chuť....ale už sme len dvaja-našťastie blízko nás je stánok-predávajú s cesnakovým "poterom"-kúpime dva-a je po robote...:-))))a robia ich chutné...
ale ked sme boli ešte "úplní"-tak mizli veľmi rýchle..dobré a sýte..:-))
veronika353
Krásné,já mám zakázané vařit a péct,protože všichni přibrali,a mě to moc mrzí:-((((
rennatte
@Jawadea , dnes som robila poda tvojho receptu, s cestom sa dobre pracuje, langoše sú mäkkučké, nadýchané a chrumkavé, doporučujem :-)



lycan
Jaaaj taku chuť som dostal ...... asi idem po suroviny a šup už už nech sú na tanieri .....
alfonsina
už aj idem vyskúšať.......mňááááááááááááááááám
evelyin
Moje prvé langoše čo som robila, sú vynikajúce. Ďakujem za receptík.
Moc nám chutilo. :-)
evita1a
Ja dám zvyšné cesto do chladničky, tam trochu podkysne a mám na niekoľko dní. Trochu naolejujem igelitový vrecko a cesto sa neprilepí. Langoše vyťahujem na poolejovanom tanieriku s naolejovanými prstami. Tak to ide najlepšie.
berev
Dobrý deň cesto necháte aj vykysnúť ci hneď pracujete bochniky dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia