
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...

Ryžový nákyp alias ryžový koch
Robím ho už nejaké to desaťročie, je od mojej bývalej vedúcej. Nám chutí aj teplý...

Kurča na smotane s jalapeño
Pred sťahovaním je potrebné zbaviť sa všetkých „načatých“ surovín, či poloprázdnych konzervovaných polotovarov....

Králik s lečom
Nikdy by som nepovedala, že kombinácia lečo a sladká smotana ide dokopy :-"

Zapekané zemiaky s cuketou a krabími tyčinkami
No pôvodne som chcel robiť svoj recept " Zapekané zemiaky s cuketou a šampiňónmi", ale nemal...

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Karfiol v bezlepkovom cestíčku
Takto pripravený karfiol veľmi ľúbia moje detičky, berú si ho papať aj samostatne bez prílohy, ...

Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...

Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...

Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...

Vianoce v Chorvátsku
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti, narodne slane jedlo ktore sa papa...

Karfiolové fašírky s tofu
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...

Plnená zemiaková placka
Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo...

Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...

V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Domáca kôprová
Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil...

Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...

Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...

Mrkvová fašírka
Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú...

Thajské oranžové karí ala Baska
Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske...

Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka
Stránku "www. varecha. pravda. sk/recepty" navštevujem už dlhší čas, ale až teraz som sa odhodlala prispieť...

Jednoduchý zeleninový šalát s bazalkou
Veľa zeleniny, čerstvá voňavá bazalka a trochu slaného syru, lebo menej býva niekedy viac :)

Tortilly po mojom
Už dávno som sa chystala vyskúšať tortelliny ale nevedela som čo do nich a kedže u nás...

Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom
Kombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K...

Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...

Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

Krkovica v koberčeku so sviežou prílohou
Momentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale...