Teľacie stehno s olivovou knedľou
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 19. augusta 2013
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 19. augusta 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie stehno odblaníme a varíme pri nízkej teplote v zeleninovom vývare. Keď zmäkne, opečieme ho zľahka na masle.
- 2
Počas varenia mäsa nakrájame hriankový chlieb na kocky a trochu vysušíme v nahriatej rúre. Do smotany vmiešame žĺtky a maslo a zamiešame do hriankového chleba, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, nasekané olivy a vyšľahaný sneh z bielkov. Vymiešame a zabalíme do fólie. Tepelne upravujeme na pare cca 20 minút.
- 3
Z hrášku, masla a zvyšnej smotany pripravíme hráškové pyré. Uvarenú knedľu opečieme na masle a podávame s opečeným mäsom a hráškovým pyré. Dozdobíme nadrobno pokrájanou koreňovou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu