Teľacie stehno s olivovou knedľou

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 19. augusta 2013
Teľacie stehno s olivovou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
400 g
50 g
2 ks
200 g
1 PL
100 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Teľacie stehno odblaníme a varíme pri nízkej teplote v zeleninovom vývare. Keď zmäkne, opečieme ho zľahka na masle.

  2. 2

    Počas varenia mäsa nakrájame hriankový chlieb na kocky a trochu vysušíme v nahriatej rúre. Do smotany vmiešame žĺtky a maslo a zamiešame do hriankového chleba, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, nasekané olivy a vyšľahaný sneh z bielkov. Vymiešame a zabalíme do fólie. Tepelne upravujeme na pare cca 20 minút.

  3. 3

    Z hrášku, masla a zvyšnej smotany pripravíme hráškové pyré. Uvarenú knedľu opečieme na masle a podávame s opečeným mäsom a hráškovým pyré. Dozdobíme nadrobno pokrájanou koreňovou zeleninou.

Diskusia k receptu