Naša hlivová polievka
Foto: pilcik
Táto polievka nám veľmi chutí, najmä keď donesiem čerstvú hlivu z hôr. Robíme ju hustú, aby bola riadne hríbová.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1200 g |
|
150 g |
|
4 stredný ks |
|
6 strúčiky |
|
2 stredné ks |
|
2 stredné ks (čerstvá) |
|
1 stredný ks (čerstvý) |
|
80 g |
|
2 PL |
|
2 PL (alebo olej rastlinný) |
|
|
|
1 hrsť |
|
1,5 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Toto je množstvo na 6,5 l hrniec. Masť roztopíme dáme pokrájanú cibuľu opražíme do bledohneda. Potom pridáme rascu a nadrobno pokrájaný cesnak, necháme prevoňať.
-
2
Teraz dáme múku, ktorú opražíme do bledohneda.
-
3
Hrniec odstavíme zo sporáku a pridáme mletú papriku. Chvíľu pomiešame, nech sa roztopí v horúcej masti a zároveň okoreníme. Dáme späť na sporák a hneď tam pridáme pokrájanú hlivu s koreňovou zeleninou. Zalejeme trochou vody miešame do rozvarenia vody.
-
4
Postupne prilievame vodu tak, aby sa to stále varilo. Vody pridáme toľko, aby boli suroviny zaliate asi 1 cm nad ne. Teraz osolíme a pridáme pokrájané zemiaky.
-
5
Varíme tak dlho až zemiaky a zelenina budú mäkké. Potom pridáme mrveničku, ktorú tiež uvaríme do mäkká. Ochutnáme pripadne dosolíme a okoreníme. Na záver pridáme zelerovú vňať krájanú na drobno a hrniec odstavíme zo sporáku.
-
6
Necháme chvíľu postať a je hotovo. Je to zdravá polievka a tieto pred sviatočné dni je veľmi vhodná. Je hustá, takže zasýti samotná.
Obrázky vo Vašom recepte si môžete zmeniť aj sám, stačí kliknúť sem:
varecha.pravda.sk/moja/recepty/...
a klinitím vybrať recept, ktorý chcete upravovať.
V prípade, že by ste potrebovali s výmenou obrázku pomôcť, stačí, keď nám napíšete e-mail na redakcia@varecha.sk
Vaše komentáre už nie je treba schvaľovať, takže už nebudú červenej farby.
Pekný predvianočný deň.