
Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...

Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom....

Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou
Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si...

Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi
Výborná morská rybka, marinovaná zmesou podobnou chermoule, pečená v rúre a podávaná s gréckymi citrónovými...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Cestoviny s avokádom
Milujem avokado, nasladko, naslano, na raňajky, na obed, na večeru .....

Mrkvovo-zelerove morčacie soté
Zas moja klasika a moje chute :) Tentokrát hrá prím mrkva, ktorá dodá jedlu okrem veľkého...
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

Smotanové rybie filé so zeleninou
Na cibuľke popražíme špenátové listy, poprášime múkou, pridáme roztlačený cesnak, zalejeme smotanou a dochutíme...

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...

Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

Šampiňóny so zeleninou
Tento recept som si vymyslela pri redukčnej a cukrovkárskej diéte, keď som bola hladná a potrebovala...

Hustá zelerová polievka
Dnes som sa zobudila o 6 ráno plná energie. Je sviatok a maminka mi hovorí že...

Naše špagety carbonara
Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak...

Kuracie teriyaki
Ak ste milovníkom japonského jedla a hľadáte jednoduchý recept, ale plný chuti, kuracie teriyaki je ideálnou voľbou....

Bohatá fazuľovica
Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa...

Záhadné bravčové mäso
Ak chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, ...

Rajčinová kapusta
Jedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju...

Pohánka so zeleninou a kuracím mäsom v majoráne
Jak už asi víte, snažím se, jak můžu jíst zdravěji. A tak vymýšlím a...

Pečená hus s dusenou kapustou
Pečenú hus miluje cela moja rodina a robievame ju spolu s manželom pri slávnostných príležitostiach...

Kuracie rolky so syrovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Osolíme, vyklepeme. Na každý plátok mäsa položíme plátok eidamu,...

Domáce parené buchty plnené marhuľami
Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty...

Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku
Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa...
Tiramisu palacinky
Máš rád/a palacinky? Máš rád/a tiramisu? Čo tak spojiť tieto dve veci a pripraviť dokonalý dezert, vhodný aj pre návštevu?...

Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne
Minulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky