Foto: babkamt
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné ingrediencie. Očistila som si tri stredné cibule. Jedna pôjde na ryžu, dve patria k mäsu.
-
2
Umyté osušené mäso nakrájam na plátky. Vyklepem, osolím, okorením.
-
3
Ešte budem potrebovať čerstvú papriku, oravskú slaninu, syr.
-
4
Očistila som aj dva strúčiky cesnaku. Dva plátky údenej slaniny som pokrájala na malé kocky. Opiekla som ich aj spolu s cibuľou.
-
5
Jednu strednú mrkvu som nakrájala na hranolky.
-
6
Na plátok mäsa som rozložila oravskú slaninu. Na slaninu som položila plátok syra.
-
7
Pridala som mrkvu, zelenú hrubostennú papriku. Z grilovačky zostali sušené paradajky v oleji. Aj tie som pridala do závitkov.
-
8
Do niektorých som dala aj suchú salámu.
-
9
Tu je pridaný okrem neúdeného syra aj údený. Mäso som zrolovala, ihlicou som ho spojila, aby sa mi nerozpadlo.
-
10
Závitky som obalila v hladkej múke, opiekla som ich na udusenej cibuľke s údenou slaninou. Mäso som podliala 1,5 dcl vody. V tlakovom hrnci som ich dusila 20 minút.
-
11
Mäso som podávala s ryžou.
Iba ta salama je mi tam navyse ☺
a nemohla by si dat recept?..lebo tie olivy a kukurica v kombinacii s kuracim masom ma celkom zaujala.. a na grily to kolko potom grilujes? ako dlho?..to asi len chvilku, aby sa maso nevysusilo, co?
Nemusim ti ho sem cely pisat, kedze postup je uplne identicky, akurat tam doplnis este olivy a kukuricu.. Podla toho na kolko stupnov das gril.. My mame ten speci - biggreenegg a tam si viem pekne odsledovat stupne.. Ale je pravda, ze tam dlho to maso nemoze byt, aby nebolo moc vysusene ale aby bolo chutnucke..
Na obrázku č. 3. je anglická slanina. Mala som doma len jedno balenie, čo bolo málo, tak som použila aj anglickú slaninu. Použila som suroviny, čo boli doma. @Terinka55 ďakujem za nahliadnutie. @Muffinka3 ,@Emdy každý si pridá alebo odoberie, čo mu nepasuje. @Mamatata2 ďakujem za nahliadnutie.
Vďaka za inšpiráciu. ☺
Jasné, snažíme sa využiť suroviny, ktoré máme doma.