Plnené rolky z bravčového mäsa fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 14. marca 2017
Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept)
Foto: babkamt
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,1 kg
50 g
1 ks
1 ks
1 pl
2 ks
2 strúčiky
na obalenie závitkov
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné ingrediencie. Očistila som si tri stredné cibule. Jedna pôjde na ryžu, dve patria k mäsu.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté osušené mäso nakrájam na plátky. Vyklepem, osolím, okorením.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte budem potrebovať čerstvú papriku, oravskú slaninu, syr.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistila som aj dva strúčiky cesnaku. Dva plátky údenej slaniny som pokrájala na malé kocky. Opiekla som ich aj spolu s cibuľou.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jednu strednú mrkvu som nakrájala na hranolky.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plátok mäsa som rozložila oravskú slaninu. Na slaninu som položila plátok syra.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mrkvu, zelenú hrubostennú papriku. Z grilovačky zostali sušené paradajky v oleji. Aj tie som pridala do závitkov.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do niektorých som dala aj suchú salámu.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tu je pridaný okrem neúdeného syra aj údený. Mäso som zrolovala, ihlicou som ho spojila, aby sa mi nerozpadlo.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Závitky som obalila v hladkej múke, opiekla som ich na udusenej cibuľke s údenou slaninou. Mäso som podliala 1,5 dcl vody. V tlakovom hrnci som ich dusila 20 minút.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso som podávala s ryžou.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Dobre to vyzera mnam.. Nieco na podobny sposob som cez leto skusala.. Len ja som plnila kuracie maso a davala som navyse este aj olivy a kukuricu a potom som to ugrilovala.. No vsetci sa tiez zalizovali :-).. A k tomu opekane zemiaciky..:-)
@Muffinka3 (15.3.2017 12:22)

a nemohla by si dat recept?..lebo tie olivy a kukurica v kombinacii s kuracim masom ma celkom zaujala.. a na grily to kolko potom grilujes? ako dlho?..to asi len chvilku, aby sa maso nevysusilo, co?
@Ursullili (15.3.2017 14:36)

Nemusim ti ho sem cely pisat, kedze postup je uplne identicky, akurat tam doplnis este olivy a kukuricu.. Podla toho na kolko stupnov das gril.. My mame ten speci - biggreenegg a tam si viem pekne odsledovat stupne.. Ale je pravda, ze tam dlho to maso nemoze byt, aby nebolo moc vysusene ale aby bolo chutnucke..

Pridaj komentár k receptu: