Foto: dorisa
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak som sa inšpirovala rôznymi receptami a vzniklo toto. Zobraziť celý popisChcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak som sa inšpirovala rôznymi receptami a vzniklo toto. Zapečené mäsko v rúre, je to mňam.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g (krk) |
|
1-2 ks veľká |
|
1 ks |
|
|
|
na obalenie |
|
|
|
|
|
100-200 ml |
|
150-200 g strúhaný napr. Eidam |
|
/podľa chuti/ |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäsko si narežeme na porcie.
-
2
Nenaklepávame, mäsko osolíme, okoreníme a oprášime hladkou múkou.
-
3
Na oleji na panvici jednotlivé kúsky rýchlo osmahneme...
-
4
...potom si mäsá vyberieme na tanier, alebo ich hneď poukladáme do pripraveného pekáča, alebo zapekacej misy
-
5
Mäso je v pekáči a je treba si nakrájať cibuľu na plátky a klobásu na kolieska, tú najprv musíme zbaviť obalu.
-
6
Na panvici na minime oleja osmahneme klobásu....
-
7
...pridáme cibuľu ...
-
8
...podlejeme hovädzím vývarom( ja som mala zamrazený) a všetko dusíme domäkka.
-
9
Touto zmesou polejeme mäská, ktoré máme poukladané v pekáči.
-
10
Potom všetko mierne pokvapkáme ľubovoľným kečupom...ja som dala jemný, ale dobré by bolo aj pikantným.
-
11
a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
-
12
Dáme piecť do rúry na 200 stupňov, najprv zakryté alobalom, potom odkryjeme a len dopečieme.
-
13
Pred koncom pečenia som dala na vrch ešte petržlenovú vňať, ktorú som nemala tiež čerstvú,ale zamrazenú.
-
14
Na obed som pripravila k tomuto mäsku zemiakovú kašu s mliekom a maslom. Dobrú chuť.
Polozis si otazku, odpovies si na nu, a skritizujes dorisu....
Recept sa vola hovädzie na pastiersky sposob. A je vytvoreny kombinaciou viacerych receptov. Prosim ved nebudme papezskejsi od papeza. Keby kuchari neexperimentovali a nevymyslali nic nove, co by sme dnes jedli?i Mamuti uz vyhynuli :-)
@dorisa nenechaj sa vytočiť, stačí že som sa vytočila ja
prajem všetkým pekné varenie a hlavne nech našim stravníkom chutí!!!
@rela1 , ty ucis niekde v skole varenie? Tam mozes poucovat a kritizovat (ak ti to strpia), ale na Vareche sme nie profesional-kucharky a naviac, @dorisa nepisla, ze ide piiect kolac. Nie je vhodne, aby si takto kritizovala snahu a pracu kohokolvek na Vareche. Dakujem za poslech.
Tak dnes idem pastierske hovadzie vyskusat. Mam 4 platky stehna, mala som v plane urobit z toho spanielske vtaciky, ale urobim toto.
Dorisa, musim tu slaninu s klobasou este dusit? nestaci oprazit a dat na maso? (Leniva som, vsetko si chcem ulahcit....:-)) Dam tam malicke datlove rajciny namiesto kecupu.... uz teraz sa mi zbiehaju slinky :-)
@rea1 a čo tak pridať aspoň jeden tvoj recept?!
Ja hovädzí krk kupujem, nedávno som robila na šťave, ešte mám z neho v chladničke.
Ja som dnes toto jedlo varila. Pouzila som hovadzie stehno - chutilo to vyborne, ale maso nie je take stavnate... co uz. Moja chyba. Trochu to zachranili paradajky. Urcite este raz skusim z krku.
Toto masko urcite vyskusam, vsetko, co tam je, mi chuti.