
Yaprak sarma
Recept na plnené vínne listy mám od mojej svokry. Sarma sa dá robiť na mnoho spôsobov...

Sladko-kyslé kuracie kúsky
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.

Bravčové na mrkve a cibuľke
Jedlo, ktoré pripravujem pravidelne aspoň jedenkrát do mesiaca, dnes som ho chcel pripraviť v remoske....

Bravčové líčka na víne s dubákmi
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a...

Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...

Mrkvovo-zelerove morčacie soté
Zas moja klasika a moje chute :) Tentokrát hrá prím mrkva, ktorá dodá jedlu okrem veľkého...

Kysnuté kakaovo-škoricové slimáky - hrnčekové
Veľkosť hrnčeka si vyberte sami, dôležité je zachovať pomer. Pri objeme hrnčeka 2, 5 dl...

Hustá zelerová polievka
Dnes som sa zobudila o 6 ráno plná energie. Je sviatok a maminka mi hovorí že...

Cuketovo-tuniakové fašírky
Rýchla a zdravšia verzia fašírok, dokonca sú bez vyprážania a napriek tomu sú výborné.

Záhadné bravčové mäso
Ak chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, ...

Placky se sýrem a kysaným zelím
Nastrouhané uvařené a oloupané brambory smícháme s nakrájeným zelím, s drobně nakrájenou klobásou, nastrouhaným...

Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a...

Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

Kuracie prsia s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na...

Karbanátky z brambor a balkánského sýra
Karbanátky z brambor a balkánského sýra jsou v podstatě vegetariánské jídlo. Nejsem vegetarián, ale tyhle...

Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi
Výborná morská rybka, marinovaná zmesou podobnou chermoule, pečená v rúre a podávaná s gréckymi citrónovými...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

Podlesník
U nás podlesník, niekde zemiaková baba, haruľa a tak ďalej. Ja som piekla na...

Domáce parené buchty plnené marhuľami
Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty...

Pečená hus s dusenou kapustou
Pečenú hus miluje cela moja rodina a robievame ju spolu s manželom pri slávnostných príležitostiach...

Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou
Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si...

Bohatá fazuľovica
Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa...

Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...
Dukátové buchtičky s domácim krémom - vegan
Recept na sladké dukátové buchtičky s poctivým krémom (nie zo sáčku :) )

Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky