Foto: elisticka
Tieto perky som urobila podla vlastného receptu. Najlepšie sú z múky Fariny. Je to zemiakove cesto vhodné na sladké ale aj slané variácie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si bezlepkovú múku ,vajcia,zemiaky a ine ingrediencie
-
2
na dosku si dáme odváženú múku ,pridáme soľ a do stredu rozbijeme vajcia a vypracujeme cesto(najskôr som dala len 1 vajce ale bolo málo musela som pridať ešte jedno)
-
3
cesto sa velmi dobre dalo spracovať,potom som rozválkala na hrúbku asi 3mm a vykrojila kolečká podla formy.nalnila som lekvárom
-
4
naplnené som uzavrela pomocou formy .zo zvyškov cesta urobila šúľance
-
5
do vriacej osolenej vody pomaly popúštame perky a varíme ,až vyplávajú necháme dovariť ešte 7 minút
-
6
uvarené vyberieme neoplachujeme a na vrch dáme maslo.rýchlo sa roztopí,hotové posypeme tvarohom a cukrom ale môžeme aj makom alebo orechami.
Klobuk dolu! :))