Šampiňóny so zeleninou

misaladova - bez fotkymisaladova, 11. februára 2012

Tento recept som si vymyslela pri redukčnej a cukrovkárskej diéte, keď som bola hladná a potrebovala som sa niečím zasýtiť, aby to bolo ľahké Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela pri redukčnej a cukrovkárskej diéte, keď som bola hladná a potrebovala som sa niečím zasýtiť, aby to bolo ľahké a nízkokalorické.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
1 ks
4 strúčiky
2 ks
a zelená čerstvápo 1 ks
2 ks
1 polievková lyžica




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu: Šampiňony očistíme a nakrájame na štvrtky, cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky, cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky, papriky očistíme a nakrájame na krátke tenké pásiky, mrkvu očistíme a škrabkou narežeme po celej dlžke na tenké plátky, cukinu umyjeme, odrežeme konce a taktiež škrabkou nakrájame na tenké plátky po celej dlžke cukiny.

  2. 2

    V panvici /nalepšie vo Woku/, zohrejeme olej a orestujeme šampiňony do zlatista. Potom pridáme na plátky pokrájaný cesnak, krátko zarestujeme a pridáme cibuľu a papriku. Okoreníme soľou a korením podľa chuti. Zmes restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme na tenké dlhé plátky nakrájanú mrkvu, pomiešame a necháme 5 minút pod pokrievkou dusiť. Po 5. minútach pridáme cukinu, zamiešame, počkáme, kým pustí šťavu a začne sa variť. Pod pokrievkou dusíme cca 2 minúty, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, premiešame a vypneme. Necháme dôjsť pod pokrievkou 5 minút. Po celý čas varenia nepridávame žiadnu tekutinu, zeleninka je dusená vo vľastnej šťave. Kto chce, môže si pridať sojovú omáčku, alebo inak dochutiť iným korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia