Zajačie rezne so zemiakmi na cibuľke fotorecept
Foto: mariaklara
Nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostené mäsko jemne vyklepeme vo fólii, aby sme neofŕkali linku aj seba.
-
2
Trochu zasolíme a necháme chvíľu odpočívať.
-
3
Potom rezne obalíme v múke.
-
4
Z vajíčka mlieka a hrubej múky si pripravíme cesto husté asi ako na palacinky. V ňom z oboch strán omáčame rezne.
-
5
Opatrne prenesieme na rozpálený tuk a chvíľu z oboch strán vysmážame.
-
6
Podávame so zemiakmi na cibuľke a trochu mletej červ. papriky ( u nás tomu hovoríme " krumplyšterc " alebo " krumplypaprikáš " ) a so šalátom. Verte mi, že toto je skoro ako hovorieva šéfkuchár Žídek, " Nebíčko v papuľke ". Dobrú chuť!
-
7
Na masti alebo oleji speníme cibuľku- jemne do zlatova.
-
8
Zemiaky sme si urobili skôr na pare a potom sme ich šupli na cibuľku. Prifarbili sme ich mletou červenou paprikou a dochutili soľou. No a príloha k rezňom je tu.
ten úvodný obrázok je krásny... pravý slovenský nedeľný obed... a k tomu ešte aj krásny tanier :-)