Maďarský plnený langoš

mracik9 - fotkamracik9, 6. júna 2013
Maďarský plnený langoš
Foto: mracik9

Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že je to ten pravý recept :))

60 minút
príprava

Suroviny

500 g
300 g
1/2 kocky
1 ČL
1 ČL
250 ml
1 PL
1. plnka:
500 g (alebo sladká)
100 g
50 g
2. plnka:
200 g
100 g
3. plnka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky rozdrobíme droždie,pridáme cukor,soľ,strúhané uvarené zemiaky,prilejeme vlažnú vodu z olejom a dôkladne vymiesíme na hladké cesto.Necháme kysnúť asi 45 minút. Potom ho vyberieme na dosku,ešte raz prehnetieme a rozdelíme na malé kusy.Každý kúsok roztiahneme rukami,alebo vyvaľkáme valčekom a natrieme plnkou.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 1
  2. 2

    Prvú naplň si pripravíme tak že zmiešame strúhané varené zemiaky s tvarohom,soľou a kôprom.Natrieme na cesto a zavinieme.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 2
  3. 3

    Druhú náplň si pripravíme z kyslej alebo sladkej kapusty.Na masti si opečieme do ružova cibuľu a pridáme pokrájanú kapustu,necháme ju uvariť do mäkka.Na panvičke si opečieme údenú slaninu z oškvarkami a nakoniec pridáme polovicu surovej cibule.Navrstvíme a opatrne zatočíme.Jablkovú plnku urobíme zmiešaním jabĺk,cukru a škorice.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 3
  4. 4

    V panvici na rozpálenom oleji vyprážame z oboch strán do červena.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 4
  5. 5

    Dajú sa jesť iba tak, sú výborné,ale aj z tatarkou.Jablkové pocukrujeme. Jedla som už rôzne langoše,ale plnené sú plnené.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 5

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
plnené zvyknem občas robiť z môjho receptu/je aj tu vložený/.Cesto vytiahnem na kruh, na polovicu dám 2-3 kolieska klobásy, prípadne plátok syra, prehnem, spojím a vysmážam polkruhy.Klobása krásne prevonia cesto.
Nádhera, "bars šmačna lakokocinka" - @mracik9 - milá a robotná! Určite napečiem aj tu, iba s "maľučkým" doplnením: "rozpučene dva÷tri stručki cesnaku vof hušacim ceplim šmaľcu, s tim nakoňec ponaciram Tvojo langošiki a potom sebe ich naciskam do hlavi! Cesnak je najsamľepšejša žeľeňina, bo za kolbasu ho čuc"! Myslím si, že preklad do spisovnej slovenčiny nie je potrebný a Tebe ďakujem za rcp i za inšpiráciu" Dozdziveňa!!! -:)))
No muj drahy sracz,určite to budze lakocinka nad lakocinky,asi všetci rozumeli,ale je to hlavne pre Teba,aby si nezabudol na rodnú hrudu,asi to nehrozí,som rada že Ťa môj recept zaujal,prajem dobrý šmak pri ochutnávke ,Dozdziveňa :o))

Pridaj komentár k receptu: