Foto: mracik9
Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že Zobraziť celý popisNa dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že je to ten pravý recept :))
príprava
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
1/2 kocky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
1. plnka: | |
500 g (alebo sladká) |
|
100 g |
|
50 g |
|
2. plnka: | |
200 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
3. plnka: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do múky rozdrobíme droždie,pridáme cukor,soľ,strúhané uvarené zemiaky,prilejeme vlažnú vodu z olejom a dôkladne vymiesíme na hladké cesto.Necháme kysnúť asi 45 minút. Potom ho vyberieme na dosku,ešte raz prehnetieme a rozdelíme na malé kusy.Každý kúsok roztiahneme rukami,alebo vyvaľkáme valčekom a natrieme plnkou.
-
2
Prvú naplň si pripravíme tak že zmiešame strúhané varené zemiaky s tvarohom,soľou a kôprom.Natrieme na cesto a zavinieme.
-
3
Druhú náplň si pripravíme z kyslej alebo sladkej kapusty.Na masti si opečieme do ružova cibuľu a pridáme pokrájanú kapustu,necháme ju uvariť do mäkka.Na panvičke si opečieme údenú slaninu z oškvarkami a nakoniec pridáme polovicu surovej cibule.Navrstvíme a opatrne zatočíme.Jablkovú plnku urobíme zmiešaním jabĺk,cukru a škorice.
-
4
V panvici na rozpálenom oleji vyprážame z oboch strán do červena.
-
5
Dajú sa jesť iba tak, sú výborné,ale aj z tatarkou.Jablkové pocukrujeme. Jedla som už rôzne langoše,ale plnené sú plnené.
Diskusia k receptu