Maďarský plnený langoš

mracik9 - fotkamracik9, 6. júna 2013
Maďarský plnený langoš
Foto: mracik9

Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že Zobraziť celý popisNa dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že je to ten pravý recept :))

60 minút
príprava

Suroviny

500 g
300 g
1/2 kocky
1 ČL
1 ČL
250 ml
1 PL
1. plnka:
500 g (alebo sladká)
100 g
50 g
2. plnka:
200 g
100 g
3. plnka:

Postup

  1. 1

    Do múky rozdrobíme droždie,pridáme cukor,soľ,strúhané uvarené zemiaky,prilejeme vlažnú vodu z olejom a dôkladne vymiesíme na hladké cesto.Necháme kysnúť asi 45 minút. Potom ho vyberieme na dosku,ešte raz prehnetieme a rozdelíme na malé kusy.Každý kúsok roztiahneme rukami,alebo vyvaľkáme valčekom a natrieme plnkou.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 1
  2. 2

    Prvú naplň si pripravíme tak že zmiešame strúhané varené zemiaky s tvarohom,soľou a kôprom.Natrieme na cesto a zavinieme.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 2
  3. 3

    Druhú náplň si pripravíme z kyslej alebo sladkej kapusty.Na masti si opečieme do ružova cibuľu a pridáme pokrájanú kapustu,necháme ju uvariť do mäkka.Na panvičke si opečieme údenú slaninu z oškvarkami a nakoniec pridáme polovicu surovej cibule.Navrstvíme a opatrne zatočíme.Jablkovú plnku urobíme zmiešaním jabĺk,cukru a škorice.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 3
  4. 4

    V panvici na rozpálenom oleji vyprážame z oboch strán do červena.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 4
  5. 5

    Dajú sa jesť iba tak, sú výborné,ale aj z tatarkou.Jablkové pocukrujeme. Jedla som už rôzne langoše,ale plnené sú plnené.

    Maďarský plnený langoš - obrázok 5

Diskusia k receptu

adustek
plnené langoše som ešte nejedla ale vyzerajú lákavo :) určite vyskúšam, vďaka za recept :)
mracik9
adustek,určite stoja za vyskúšanie,celé poobedie ich pojedám :))
salinka
Pred 30-timi rokmi som na Balatone jedla langoše a kvasené uhorky:-) Tvoje plnené vyzerajú veľmi dobre:-))
danielas
Veru, veľmi dobre vyzerajú. Nejedla som takéto, ani nikde nevidela a tak ich musím vyskúšať. Super nápad :-)
mesiar50
Inšpirácia dobrá..velmi dobrá.Nepochybne si kreatívna a šikovná kuchárka
mracik9
frezia68,som rada že som ťa inšpirovala,daj vedieť či chutili :))
mracik9
mesiar50,ďakujem,klasika je dobrá,ale toto je o niečom inom :))
mracik9
sonulienka,máš pravdu,nemajú chybu,ešte dnes v kuchyni rozvoniavajú :))
korbacik
... a čo tak bryndzová plnka? Vyzerajú krááásne, škoda, že dnes cestujem, určite by boli na večeru. Vďaka za tip:) Pekný deň.
aroooo
plnené zvyknem občas robiť z môjho receptu/je aj tu vložený/.Cesto vytiahnem na kruh, na polovicu dám 2-3 kolieska klobásy, prípadne plátok syra, prehnem, spojím a vysmážam polkruhy.Klobása krásne prevonia cesto.
mracik9
korbacik,ja so to robila aj z ocedeným jogurtom,cibuľkou a zemiakmi,tiež dobrotka :))
mracik9
aroooo,určite to je tiež dobré,ale ja som chcela ten originál z kapustou,alebo zemiakmi,tie jablkové nemali chybu :))
sergej
mracik9,tak to sú super langoše,vydarili sa ti,určite to vyskúšam, KK
sracz
Nádhera, "bars šmačna lakokocinka" - @mracik9 - milá a robotná! Určite napečiem aj tu, iba s "maľučkým" doplnením: "rozpučene dva÷tri stručki cesnaku vof hušacim ceplim šmaľcu, s tim nakoňec ponaciram Tvojo langošiki a potom sebe ich naciskam do hlavi! Cesnak je najsamľepšejša žeľeňina, bo za kolbasu ho čuc"! Myslím si, že preklad do spisovnej slovenčiny nie je potrebný a Tebe ďakujem za rcp i za inšpiráciu" Dozdziveňa!!! -:)))
mracik9
sergej,určite sú super,ešte aj na druhý deň boli dobré na studeno,hlavne s kyslou kapustou :))
mracik9
No muj drahy sracz,určite to budze lakocinka nad lakocinky,asi všetci rozumeli,ale je to hlavne pre Teba,aby si nezabudol na rodnú hrudu,asi to nehrozí,som rada že Ťa môj recept zaujal,prajem dobrý šmak pri ochutnávke ,Dozdziveňa :o))
prhlavka
o plnenom som ešte ani nepočula, vyzerajú parádne, ked ich budem robiť najbližšie urobím takéto, ďakujem
mracik9
prhlavka,určite neoľutuješ,je to síce babračka,ale chutí to výborne :))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha