Foto: patincatsomekitchen
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete
použiť svoje obľúbené
koreniny. Mne sa osvedčila kombinácia zázvoru a Zobraziť celý popisTieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete
použiť svoje obľúbené
koreniny. Mne sa osvedčila kombinácia zázvoru a koriandra. S koreninami a soľou určite
nešetrite – zázvor a
koriander pridávajte po lyžiciach. Múku používam cícerovú alebo pohánkovú, no môžete
použiť akúkoľvek.
Karbonátky podávajte napríklad k zemiakom, výborné sú aj len tak s chlebom a
horčicou.
http://www.patincatsomekitchen.com/sosovicove-karbonatky
Postup
-
1
Šošovicu asi hodinu vopred namočte.
- 2
Vodu zlejte, zalejte novou a varte domäkka. Ak nemáte čas, šošovicu namáčať netreba. Trochu to predĺži dobu varenia.
- 3
Do mixéra vložte uvarenú šošovicu, surovú mrkvu, brokolicu a vodu a rozmixujte. Je na vás, či zmes rozmixujete úplne dohladka alebo v nej necháte väčšie kúsky. Pridajte soľ, korenie, mletý zázvor, koriander a petržlenovú vňať.
- 4
Podľa potreby pridajte múku, nie však veľa, aby neboli karbonátky príliš múkové.
- 5
Upečte v rúre alebo osmažte na panvici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dajte vediet, ako chutili :)