Šošovicové karbonátky

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 19. októbra 2016

Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť svoje obľúbené koreniny. Mne sa osvedčila kombinácia zázvoru a koriandra. S koreninami a soľou určite nešetrite – zázvor a koriander pridávajte po lyžiciach. Múku používam cícerovú alebo pohánkovú, no môžete použiť akúkoľvek. Karbonátky podávajte napríklad k zemiakom, výborné sú aj len tak s chlebom a horčicou.
http://www.patincatsomekitchen.com/sosovicove-karbonatky

Suroviny

250 g
2 ks
1/2 ks
1 PL
 (cícerová, pohánková)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šošovicu asi hodinu vopred namočte.

  2. 2

    Vodu zlejte, zalejte novou a varte domäkka. Ak nemáte čas, šošovicu namáčať netreba. Trochu to predĺži dobu varenia.

  3. 3

    Do mixéra vložte uvarenú šošovicu, surovú mrkvu, brokolicu a vodu a rozmixujte. Je na vás, či zmes rozmixujete úplne dohladka alebo v nej necháte väčšie kúsky. Pridajte soľ, korenie, mletý zázvor, koriander a petržlenovú vňať.

  4. 4

    Podľa potreby pridajte múku, nie však veľa, aby neboli karbonátky príliš múkové.

  5. 5

    Upečte v rúre alebo osmažte na panvici.

Diskusia k receptu

3sandra3
Verím, že sú super... musia byť veľmi chutné, dávam si do kk a vyskúšam ,,, mnam
lilyre
Vyzerajú dobre, netradičné, vyskúšam

Zaujímavé video z archívu TV Varecha