Plnená paprika

olinecka - fotkaolinecka, 24. júna 2014
Plnená paprika
Foto: olinecka

Ja veľmi rada varim plnenu papriku keď mam varene mäso z polievky,moji chlapi to miluju.

8-9
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g varené
200 g z pliecka
3 PL surová
 podľa svojej chuti
2 ks
Omáčka paradajková:
5 PL (asi)
1/4 ks nasekaná nadrobno
3 ks
115 g (1 konzerva)
5 PL (podľa chuti)
3-4 PL na zápražku
8-9 ks zelená a žltá
500 g farebné




Postup

  1. 1

    Hovädzie aj bravčove mäso pomelieme pridame preplachnutu ryžu,korenie, soľ podľa chuti a vajca.Všetko dobre premiešame.Papriky si umyjeme pod tečucou vodou a zbavime ich stopky a jadierok,naplnime pripravenou mäsovou zmesou.

  2. 2

    Ideme pripraviť omačku očistime si cibuľu a celkom nadrobno posekame.Olej dame do misy a zohrejeme pridame hladku muku aj cibuľu a urobime si zapražku svetlo-hnedu.Zalejeme teplou vodou podľa potreby a pridame pretlak aj kečup,povarime.Dochutime podľa chuti .

  3. 3

    Do uvarenej omačky dame naplnene papriky a za občasneho miešania varime 60 minut.Podavame s cestovinou,domacou kysnutou knedlou,zemiakovou kašou.Výborne!!!!

Diskusia k receptu

brambora
no s cestovinou som este teda nevidela plnenu papriku. :D u nas doma cely zivot len s cerstvym chlebom. ;) ale dala by som si veru, nechala by som sa pozvat, len bez cestoviniek.
aroooo
toto mám rada, ale nie je na toľké mäso 3 PL ryže málo?
hubata
Mňa zarazilo že miešaš varené mäso so surovým, voľakedy nesmelo byť ani takto skladované v chladničke. Tiež robím ale len z vareného, už nedávam potom surové mäso. A kečup k paradajkovému pretlaku dávaš aby mala omáčka lepšiu farbu?
evanaaa
Ja zasa dávam len surové ( pliecko), do zásmažky dávam aj ml. papriku a štipku škorice, a tiež pretlak alebo pyré, niekedy trochu kečupu, ale aj paprikovú pastu. Najviac nám k tomu chutí len chlieb.
tricia
Aaaah - kazda gazdina vari inac :) Hlavna vec, ze chuti....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia