Foto: olinecka
Ja veľmi rada varim plnenu papriku keď mam varene mäso z polievky,moji chlapi to miluju.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g varené |
|
200 g z pliecka |
|
3 PL surová |
|
podľa svojej chuti |
|
|
|
2 ks |
|
Omáčka paradajková: | |
5 PL (asi) |
|
1/4 ks nasekaná nadrobno |
|
3 ks |
|
115 g (1 konzerva) |
|
5 PL (podľa chuti) |
|
3-4 PL na zápražku |
|
8-9 ks zelená a žltá |
|
500 g farebné |
|
Postup
-
1
Hovädzie aj bravčove mäso pomelieme pridame preplachnutu ryžu,korenie, soľ podľa chuti a vajca.Všetko dobre premiešame.Papriky si umyjeme pod tečucou vodou a zbavime ich stopky a jadierok,naplnime pripravenou mäsovou zmesou.
- 2
Ideme pripraviť omačku očistime si cibuľu a celkom nadrobno posekame.Olej dame do misy a zohrejeme pridame hladku muku aj cibuľu a urobime si zapražku svetlo-hnedu.Zalejeme teplou vodou podľa potreby a pridame pretlak aj kečup,povarime.Dochutime podľa chuti .
- 3
Do uvarenej omačky dame naplnene papriky a za občasneho miešania varime 60 minut.Podavame s cestovinou,domacou kysnutou knedlou,zemiakovou kašou.Výborne!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu