Patizón zapečený s mäsom fotorecept

frezia68 - fotkaFrezia68, 28. augusta 2015 14:09
Ďalšie recepty »
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept)Foto: frezia68

Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón.No,neber ho.....hneď som videla plnený mäsom,tak ho ponúkam tomu,kto má rád.Je ľahko stráviteľný,má vysoký obsah vlákniny,prečisťuje črevá a pomáha pri ťažkostiach s pankreasom,obsahuje vitamíny A,B,E,aj minerálne látky.Len koža je ťažšie stráviteľná,kto má tráviace problémy,nech nekonzumuje,hoci je mäkká.

4
porcie
20 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

1 ks menší
200 podľa chuti g
100 g uvarená
1 ks
 strúhaný tvrdý
Na oblohu:
1 ks na plátky nakrájaná
 pečená
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv treba odrezať patizón.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď už je doma,stačí poumývať a odrezať vrch.Potom ho vydlabem lyžicou,ide to ľahko,lebo je mladý.Vnútro osolím,posypem trocha čierným korením.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala trocha masti,nakrájanú cibuľu,po jej orestovaní som pridala mleté mäso,potom nakrájaný vydlabaný vnútrajšok patizónu,cesnak,soľ,čubricu, MČK a feferónku.Oheň som vypla a pridala vajíčko.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Touto zmesou som naplnila patizón a dala do vyhriatej rúry na 200°C,neskôr som znížila na 180°C,lebo sa začal zvrchu pripekať viac,ako sa mi páčilo:-) a piekla som asi 35 min.Patizón mladý,ryža uvarená,mäso tiež,takže stačilo.Do zapekacej misky som naliala trocha vody,aby sa aj trocha dusil a zmäkol.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som posypala syrom ......

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a zapiekla.Hotovo! Využila som horúcu rúru a zároveň som piekla krúžky cukety a mrkvu,ktorá mi k patizónu celkom pasuje.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krájala som horúce,trocha sa rozpadávalo,ale príloha nebola potrebná,jedlo je celkom sýte, hoci som pripravila bezlepkový chlieb.V poslednej dobe sa mi darí upiecť celkom dobrý, takže možná si otvorím obchod :-)))), lebo tie hotové sú otrasné, mrvia sa a samé éčka.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nebudem pridávaťnový recept na bezlepkový chlieb,len pridám k tomu obrázku ešte tento so skúsenosťou,že ak pridáte trocha na jemno postrúhaný syr tvrdý,neúdený,tak chlieb je výborný,nekruší sa .Každý má svoj recept,tak na 300 g múky,cca 30 g syra. Toľko moja skúsenosť,nech poslúži záujemcom.Ja som robila:200 g múka Schär chlebová,5O g pohánková a 5O g kukuričná polohrubá,preto je trocha žltý.

    Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist