Mäkučké mäsko fotorecept

spydigy - fotkaspydigy, 10. februára 2013
Mäkučké mäsko (fotorecept)
Foto: spydigy

Ani neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to papať stále, úplne ho zbožňujem a už si ho Zobraziť celý popisAni neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to papať stále, úplne ho zbožňujem a už si ho obľúbil aj môj priateľ. Ja ho zvyčajne zvyknem robiť z diviny ale to mu moc nechutí, tak mu to zvyčajne robím z bravčového.

15 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
1
podľa potreby
2 ks




Postup

  1. 1

    Tak nachystáme si všetky potrebné suroviny

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si naklepeme. Osolíme a okoreníme z každej strany

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každý rezeň posypem strúhankou.

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja vždy keď klepem mäsko dávam si sáčok aby to nebolo všade.. Strúhanku teda vkepeme do mäska.

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto by to malo vyzerať :)

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    každý rezeň obalím vo vajíčku.

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prudko osmažím z oboch strán na oleji.

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a preložím na pekáč. ( my sme len dvaja, takže nám 4 plátky mäska stačia, ale kľudne použite aj viac) Trúbu si rozohrajeme na 180C

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým čakáme na rúru, tak si pokrájame cibuľku ( ja už ručne ani krájať cibuľu asi neviem :)) hh lebo všetko robím v mixéry )

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    cibuľku si teda rozmixujeme

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prídame vodu, horčicu a kečup ( ja keď pridám veci, tak to na 2-3 sek ešte rozmixujem )

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    zmes vylejeme na rezne. Ak ste dali náhodou malo vody tak ešte trošku pridajte, lebo mäsko sa bude vlastne dusiť na tej vode a potom je mäkučké aj na druhý deň

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    prikryjeme alobalom a vložime do trúby na tých 170-180C cca 45-50min (riaďte sa svojou rúrou )

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a podávame s kašou :)

    Mäkučké mäsko (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

violetacamorova
Obratene rezne poznam, ale nie s takouto zalievkou, a tiez ich mam velmi rada a hlavne z hovadzieho, ktore je vzdy makucke ako paperie. Ja davam pri zapekani na kazdy rezen platok uhorky, alevo tenky platok slaniny a podlejem trochou vody. Cibulu davam iba ked ich po vysmazeni davam dusit vo vlastnej stave v hrnci.
spydigy
@violetacamoravna fakt ani ako to nazvať, lebo keď som ešte bývala doma.. a mama sa ma opýtala aké mäsko chcem.. tak ja len .. " tie v trúbe o nom nom nom" a hneď vedela :)
klaura
mňam ... to môže byť naozaj dobré ... :)
martamm
Mňam, vyzerá to interesantne, ukladám si do zbierky receptov, ktoré môj starký bude určite milovať :))))
niniatko
vyzerá to zaujímavo, keď budem mať niekedy čas, určite vyskúšam... také oživenie oproti klasickým rezňom, čo väčšinou mávame
inak, najskôr som čítala "mäkkučké maslo" a stále som rozmýšľala, kde tam je to maslo... choroba z povolania :D
gordonko
poznám ,,obrátené rezne,, ale vyzerá to pekne ....neodmietol by som
tinca
toto sú tzv.obrátené rezne aj ja som ich sem pridala, ale ten lak nerobím.Sú veľmi chutné,majú sa robiť z bravčového,ale ja ich robím z kuracích prs a sú fantastické aj tie.
sovka62
Robila som ich minulý týždeň. Cibuľu som nemixovala, pri mixovaní získa nepríjemnú pachuť (pre mňa, to už nie je vôňa cibule). U nás sa volajú židovské rezne a pôvodne boli z hovädziny.
1x ilusa
staja
Tiež ich robievam z hovädziny, ukladám ich do jenskej misy - zatvorím vrchnákom, lepšie sa s tým manipuluje. Zalievam to sterilizovanou Moravankou aj s nálevom - len väčšie kúsky zeleniny pokrájam na menšie. Kto môže pikantné, vrelo doporučujem. Zatvorím vrchnákom, lepšie sa s tým manipuluje
evanaaa
Robievam ich aj ja, je tu viac verzií, so zálievkou, či bez nej, ja ich zalievam len tou vypečenou masťou. A chcela som sa spýtať, či nemáš po mixovaní horkú cibuľu, ako píše aj @sovka , mixovaním za surova získa cibuľa železitúa horkún chuť, ja som nikdy nevedela, z čoho mám takú nahorklú šťavu, kým som sa to nedočítala, odteraz si cibuľku usmažím a potom mixujem ( kvôli mužovi, nemárád kúsky cibule).
ivkagal
Aj ja ich robim,a tiež pod nazvom židovske rezne.Zalievam ich s kecupom zmiesanym so sladkou smotanou,ale vyskušam aj podľa tvojho receptu.
leonesse
včera som varila podľa tohto receptu, a bola som veľmi spokojná. karé sa mi vždy zdalo suché, ale tento recept z karé je na jedničku :-) paráda.
spydigy
@leonesse tak to ma velmi tesi :) ze vam tak chutili... su vyborne tym, ze ostanu stavnate a makkucke aj dva dni :))
turistka
A pribudlo ďalšie jedlo do KK, pretože u nás sa nikdy nerobilo.
katkaapeto
Dnes sme robili, len so zemiakmi na vňaťke. Mňam, je to super, odporúčame :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia