Pečené kura po provensálsky

tinca - fotkatinca, 23. mája 2010
Pečené kura po provensálsky
Foto: tinca

Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes, tak ho pridávam.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Stehná po umytí nasolíme, poprášime grilovacím korením a provensálskym korením. Na pekáč nakrájame cibuľu na hrubšie koliečka, aj cesnak na osminky. Na to uložíme stehná, obložíme plátkami masla a podlejeme asi 1,5 dcl vody. Pečieme v rúre pri 180 st.C a počas pečenia stehná polievame výpekom. Cca 20 minút pred dopečenním pridáme na vrch krájanú citrónovú kôru sušenú, alebo čerstvú. Nakoniec pri odkrytom pekáči stehienka zagrilujeme.

  2. 2

    Ako prílohu som mala ryžu s hráškom a uhorkový šalát. PROVENSÁLSKA zmes korenia: rozmarín, tymian, saturejka, bazalka a estragón. Kto má všetky čerstvé bylinky môže si namiešať, ja nemám všetky, tak som použila sušenú zmes. Dobrú chuť!

    Pečené kura po provensálsky - obrázok 2

Diskusia k receptu

evas13
Dnes som robila stehienko, ale s adamovým korením a zo zeleninkou pečené. Tinča ten tvoj obed vyzerá naozaj výborne.
samrolka
Tento recept robievam, no s mensim rozdielom.Pridam este na kolieska nakrajanu mrkvu a pred dokoncenim kecup alebo pretlak a 1dcl cerveneho vinka.Recept mam z ceskej stanice ,,NOVA,, kde ho pred rokmi prezentoval herec J.Bartoska.Tinca dakujem za pripomenutie.
vodnicka
jaaaj..to rozvoniava až sem :) najbližšie urobím kuriatko takto..som zvedavá..
kattyka
Tinka, vyskúšala som Váš recept presne tak ako je napísaný. Všetkým nám chutilo. Nič na ňom netreba meniť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia