Foto: tinca
Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes, tak ho pridávam.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Stehná po umytí nasolíme, poprášime grilovacím korením a provensálskym korením. Na pekáč nakrájame cibuľu na hrubšie koliečka, aj cesnak na osminky. Na to uložíme stehná, obložíme plátkami masla a podlejeme asi 1,5 dcl vody. Pečieme v rúre pri 180 st.C a počas pečenia stehná polievame výpekom. Cca 20 minút pred dopečenním pridáme na vrch krájanú citrónovú kôru sušenú, alebo čerstvú. Nakoniec pri odkrytom pekáči stehienka zagrilujeme.
- 2
Ako prílohu som mala ryžu s hráškom a uhorkový šalát. PROVENSÁLSKA zmes korenia: rozmarín, tymian, saturejka, bazalka a estragón. Kto má všetky čerstvé bylinky môže si namiešať, ja nemám všetky, tak som použila sušenú zmes. Dobrú chuť!
- 2
je vynikajúce. A kľudne mi tykaj, tu si všetci tykáme