Kuracie placky

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. apríla 2012

:-)

5-6
porcií

Suroviny

500 g vykostené
100 g
3 ks
180 g zavárané precedené
4 PL
2 strúčiky
8 PL
Ďalšie suroviny :
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Kuracie mäsko nakrájame na menšie kúsky ( rezančeky, alebo kocky ), pridáme postrúhanú diétnu salámu ( postrúhame na hrubom strúhadle ako jablká ), odkvapkané na drobno nakrájané lečo, vajcia, olej, solamyl, prelisovaný cesnak, vegetu, soľ, mleté čierne korenie a kari podľa chuti. Dobre premiešame a necháme v chladničke napacovať 12 hodín. Z masy tvarujeme malé placky, ktoré opečieme na oleji z oboch strán a necháme na papierovom servítku odkavkať prebytočný olej.

    Kuracie placky - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

hviezdickaz
jeeej,uz som kedysi davno podobne robila,akurat bez tej salamy .... su naozaj dobre :)
helca103
tiež to poznám bez salámy,ale fantázii sa vo varení medze nekladú, treba skúsiť :-)
evilauri
Pekne sa ti podarili, mäsko nasa mala nechce jest ani za svet, ale kedze je schovane vo vajickach, tak do toho sa pusti urcite! dobry napad, ukladam :-)
stacy77777
diabambulka- tiež som tu pridala podobné placky, určite vyskúšam aj tvoje
aroooo
tiež robím podobné bez salámy a kari ale s hríbami, je to dobrá variácia kuracieho mäsa,placky sú šťavnaté a keďže sa pečú podľa potreby, vždy čerstvé.Ukladám aj túto tvoju variáciu.
diabambulka
ďakujem všetkým,
evilauri predstav si, že toto je obľúbené mäsko nášho 4-ročného synátora, takto pripravené mäsko mu veľmi chutí :-)
mariaklara
Už som akosi dlho na Vareche ( dnes ), začína mi škvŕkať v žalúdku, idem obedovať, tu ten čas tak letí, až- až. Krásne mäsinko, recept ukladám keď prídu vnúčatá, ale možno sa to zíde aj mne keď budem mať menej zubov. chi- chi.
sovka62
Robievam z pŕs s malými obmenami (bez salámy, podstatne viac solamylu, žiadny cesnak ani karí - tým nechcem povedať, že to tam nemá byť, alebo že to nie je dobré), voláme ich pekinské placky. Najväčšia výhoda je,že môžu stáť naložené viac dní a podľa potreby a hladu sú pri ruke. Také recepty mám rada.
coldbery
Tiež to robievam troška ináč, ale mám rada zmenu a nabudúce to urobím podľa teba aj so salamou.....♥
havino
@diabambulka , zaujímave, recept mi pripomenula @sovka , mala som ho uložený, aj ked robievam to už pár rokov, ale nie často a dnes som práve zamiešala suroviny na zajtra máme gulášku a na studeno ich chcem podávať a len tak,že pre vylepšenie,alebo či som niečo nezabudla, tak som si tu viac podobných receptov otvorila a sranda, zamiešala som to presne,ako ty, uplne tie isté ingrediencie, okrem salamy, ja som ešte dala sojovu omáčku aj troška worchestra
dandulka
tento recept som už robila ale už dávno je to dobré dala si mi dobrý nápad na obed
bembo
Keďže lečo kôli paradajkám nezjem,podusím na cibuľke žampióny a papriku,ktorú použijem namiesto leča.Túto zmes som použil v iných plackách a veľmi mi to chutilo.snáď s tým nič nepokazím.určite vyskúšam,pretože tento recept sa mi veľmi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia