Foto: daniella9
Tak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec nehľadala a riadila som sa len intuíciou:-) Použila som Zobraziť celý popisTak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec nehľadala a riadila som sa len intuíciou:-) Použila som mozarellu guľôčku a bylinky som zmiešala, ešte mi z nich aj zostalo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán rozkrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Dužinu, ktorú nakrájame na kocky, a polovičky baklažánu nasolíme a necháme cca 20 minút stáť. Potom ich prepláchneme vodou a dužinu jemne vyžmýkame.
- 2
Kuracie prsíčko nakrájame na malé kocky, dáme do misky, osolíme, okoreníme a pridáme zmes bazalky, oregana a saturejky. Baklažánové lodičky naplníme mäskom a na vrch naukladáme paradajky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska a potom na polovičku. Posypeme opäť bylinkovou zmesou.
- 3
Dáme zapiecť na 20 minút do predhriatej trúby na 180 stupňov. Medzitým si nakrájame cibuľku a zvyšné paradajky. Cibuľku orestujeme do sklovata a pridáme paradajku, chvíľku dusíme. Osolíme, okoreníme a pridáme opäť bylinky. Nakoniec primiešame ešte dužinu z baklažánu a chvíľku dusíme.
- 4
Po 20 minútach baklažán vyberieme a naukladáme naň nakrájanú mozarellu, opäť posypeme bylinkami a dáme ešte na pár minút do trúby, cca 5 minút.
- 5
Baklažány prekrojíme na polovicu a servírujeme s omáčkou, hranolkami (opekanými zemiakmi) alebo čo vám najviac vyhovuje. HoTovo, dobrú chuť:-)
- 2
to napadlo aj mňa, ale vôbec nie, bylinky nerazili:-)