Zapekaný baklažán

daniella9 - fotkadaniella9, 13. augusta 2013
Zapekaný baklažán
Foto: daniella9

Tak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec nehľadala a riadila som sa len intuíciou:-) Použila som Zobraziť celý popisTak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec nehľadala a riadila som sa len intuíciou:-) Použila som mozarellu guľôčku a bylinky som zmiešala, ešte mi z nich aj zostalo.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
4 - 5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán rozkrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Dužinu, ktorú nakrájame na kocky, a polovičky baklažánu nasolíme a necháme cca 20 minút stáť. Potom ich prepláchneme vodou a dužinu jemne vyžmýkame.

  2. 2

    Kuracie prsíčko nakrájame na malé kocky, dáme do misky, osolíme, okoreníme a pridáme zmes bazalky, oregana a saturejky. Baklažánové lodičky naplníme mäskom a na vrch naukladáme paradajky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska a potom na polovičku. Posypeme opäť bylinkovou zmesou.

    Zapekaný baklažán - obrázok 2
  3. 3

    Dáme zapiecť na 20 minút do predhriatej trúby na 180 stupňov. Medzitým si nakrájame cibuľku a zvyšné paradajky. Cibuľku orestujeme do sklovata a pridáme paradajku, chvíľku dusíme. Osolíme, okoreníme a pridáme opäť bylinky. Nakoniec primiešame ešte dužinu z baklažánu a chvíľku dusíme.

    Zapekaný baklažán - obrázok 3
  4. 4

    Po 20 minútach baklažán vyberieme a naukladáme naň nakrájanú mozarellu, opäť posypeme bylinkami a dáme ešte na pár minút do trúby, cca 5 minút.

    Zapekaný baklažán - obrázok 4
  5. 5

    Baklažány prekrojíme na polovicu a servírujeme s omáčkou, hranolkami (opekanými zemiakmi) alebo čo vám najviac vyhovuje. HoTovo, dobrú chuť:-)

    Zapekaný baklažán - obrázok 5

Diskusia k receptu

venusa
Vlyzera to dobre, zrejme to tak i chuti. Baklazan je vyborny len tak na kolieska pokrajany (osoleny=postat) a potom jemne pokvapkat olejom-delikatesnym a opiect na panvici z oboch stran. Da sa jest uplne bez ziadnej prilohy, len tak :)
kika1212
baklažán milujem, robím na rôzne spôsoby, aj tento sa mi páči, ale bez hranoliek:)
afataga
dobre si to vymyslela, len neviem, ci si to trosku neprehnala s tymi bylinkami, menej je niekedy viac :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia