Foto: soncya
Spomienka na moje milované jedlo...
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Knedľu si nakrájame na kocky a na troške oleja popražíme, kým nedostanú farbu. Pridáme nakrájanú čili papričku. Medzitým si rozšľaháme vajcia so smotanou, alebo s mliekom, šľahačkou, smotankami do kávy... čo máme práve doma, posolíme a vylejeme na knedľu. Okoreníme a pražíme, pražíme, kým nemáme praženicu na knedliach suchú. Ochutnáme, keď treba dosolíme a podávame posypané strúhaným syrom. Toto jedlo patrí k mojím najobľúbenejším, je to taká klasika zo zvyškov, pre mňa momentálne trochu masochizmus, nakoľko už pár mesiacov nejem múku, cukor... Je mi za niektorými jedlami smutno... ale len trochu. Želám krásny deň! :D
polovicka kupila, ale domacej sa nevyrovna, tak tam svieti slusny kusok
ja som robievala ako klasicku prazenicu, ale necham si poradit, vyberam z mrazaku syr :-)
Ahoj, rozkázali iní, ja som len poslúchla. No, zvykla som si. Teraz to uu celkom ide. Ďakujem za reakciu.
Ďakujem za pristavenie sa. Ver, že by som si aj takúto knedľu hneď dala. ;-)
Veď aj do omelety ide šľahačková smotana, to mlieko bola recesia.
Izabellka si zlatá, ja už len spomínam... Žiaden master chef, ale poteší. Pekný večer.
Drzim palce vsetkym, ktori sa "trapia", aby sa zacal;i pozerat nielen na zivot, ale aj do hrncov, ci panvic a pekacov z "tej lepsej stranky"...-;)! (Ako hovorieval, kedysi, porucik Dub - v blahej pamati - Svejkovi!).
Vďačne. :)