Foto: pusta
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím z mrazenej ryby bez kosti, ale dá sa pripraviť Zobraziť celý popisVyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím z mrazenej ryby bez kosti, ale dá sa pripraviť z akejkoľvek ryby. Ja som mala modrú tresku. Filety z tresky som dala do pekáčika, osolila som ich, okorenila mletým čiernym korením, pokvapkala som ich citronovou šťavou a nechala som chvíľu odležať. Potrela som ich plnotučnou horčicou, posypala strúhankou, pokládla plátkami masla a upiekla.Takto upravená rybka je veľmi chutná a ľahko sa pripravuje.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g bez kostí a kože |
|
2-3 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby na posypanie ryby |
|
plátky na každý filet ryby |
|
1-2 PL na pekáčik |
|
500 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Rybie filé z modrej tresky som umyla, osušila, nechala čiastočne rozmraziť a vložila som ho do pekáča.
-
2
Rybku som z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením
-
3
Pripravila som si citronovú šťavu, pokvapkala som ňou rybku a nechala som ju v chlade chvíľku odležať, cca 15 minút.
-
4
Rybku som potom potrela horčicou a...
-
5
...posypala strúhankou, do pekáča som naliala trocha oleja.
-
6
Maslo som pokrájala na plátky.
-
7
Na rybku som pokládla plátky masla. Vložila som do trúby vyhriatej na 200 stupňov a piekla som ju 20 minút, až sa vytvorila zlatohnedá krusta na jej povrchu.
-
8
Kým sa rybka piekla, očistené a pokrájané zemiaky som uvarila v vriacej osolenej vode, scedila som ich, pretlačila som ich na jemno a vyšľahala so zohriatym mliekom s maslom na kašu. /asi 20 minút/
-
9
Upečenú rybku som podávala s kolieskom citrona a so zemiakovou kašou. Takto upravená ryba má jemnú chuť od masla a je príjemne pikantná, ľahko stráviteľná a rýchlo hotová.
dakujem ti.
dakujem za skvelú správu.