
Medová torta s karamelovým krémom
Zákusky s medom krásne voňajú a ešte lepšie chutia. Preto jednoznačne odporúčame upiecť si túto tortu....

Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok...

Karlovarská knedľa so šunkou
Staršie rožky ( môžeme použiť biele, alebo grahamové ) nakrájame na kocky a zalejeme mliekom...

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Kysnuté kakaové rožky
Pre milovníkov sladkých raňajok... mali to byť rožky, ale sú to megarožky.

Kapustnica na bielo
Kapustnica, ktorá je u nás zaužívaná. Je to recept z vlastnej kuchyne a podávame ju...

Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...

Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...

Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...

Muflónie kotlety po zbojnícky
Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, ...

Lahodné tvarohové rezy
Dnes som dostala čerstvý tvaroh a vajíčka z farmy, tak som sa rozhodla upiecť chutné tvarohové...

Tvarohové guľky v kokosovej perinke
Recept som dostala od priateľky, keď som ho prečítala, troška som sa bála, lebo...

Trojfarebná bábovka
Tento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti....

Tofu praženica (bez vajíčok, vegan)
V mise si vidličkou roztlačíme tofu alebo ho len roztlačíme v rukách. Pridáme trošku chilli, ...

Hruškový kysnutý koláč
Do mierne teplého mlieka zamiešame cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy nasypeme...

Medová roláda
Tento recept patrí medzi obľúbené nakoľko ho môžem skladovať aj dlhší čas. Pečiem ho na vianoce,...

Morčaco-kačacia polievka s domácimi rezancami
Mala som v mrazničke odložené od Vianoc kačacie a morčacie drobky, tak som sa rozhodla dať...

Tuniaková praženica
Praženica pripravená s tuniakom v olivovom oleji, podávaná so zaváranou cviklou.

Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...

Expresné langoše
S trochy teplého mlieka, cukru, múky a droždia urobíme kvások. V mise rozmiešame múku, sol, rascu,...

Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....

Tahini dressing (vegan)
Tento dressing veľmi dobre doplní napríklad pečenú zeleninu alebo ktorýkoľvek šalát. Zdroj: Velká kniha o grilování...

Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom
Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť....

Kvasnicová nátierka
Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie...

Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...

Ružový sen
Recept som našla niekde v časopise, len som troška upravila a výsledok vidíte tu :-)

Bravčové plátky v zemiakovej šťave
Zdravím všechny Vařecháře po dovolené v Turecku!! :-)) Dovolím si přidat receptík, který mne dnes napadl...

Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...