Višňové rezy fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 14. októbra 2013
Višňové rezy (fotorecept)
Foto: alex37

Tieto rezy patria medzi obľúbené našej maminky, ktorá miluje višne v akejkoľvek podobe, či už čerstvé alebo zavárané. A ja vďačím LIDL-u, že ich tam predávajú vykôstkované, takže žiadne fialové fliačky na oblečení. Recept nie ja až taký komplikovaný ako bude vyzerať zo začiatku. Väčšinou ho začnem robiť v piatok a v sobotu ráno dokončím vrchný diel "šľahačkovanie" a je napečené.

45 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
200 g
125 ml
125 ml
2 PL
200 g
1/2 bal.
Plnka č.1:
2 poháre
5 PL
2 bal.
Plnka č.2:
500 g
1/2 bal.
300 g
1/4 l
na vrch:
1/2 l
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, kakao, preosiatu múku s práškom dopečiva, a nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.

    Višňové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.

    Višňové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pečieme pri 170°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.

    Višňové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do 3/4 l (ked je málo doplníme vodou) kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL cukru a 2 balíčky zlatého klasu, urobíme puding do ktorého pridáme višne/vykôstkované/ a ešte vlažné vylejeme na upečené cesto.

    Višňové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme šľahačku a vyšľaháme. Želatínu s troškou vody necháme napučať, a potom pomaly rozpustíme, pozor nesmie vrieť!!!! pridáme k vyšľahanému tvarohu. Všetko znovu spolu vyšľahať a vyliať na plnku č.1. Dáme do chladničky na celú noc!!!! Ráno vyšľaháme dve šľahačky s dvoma stužovačmi celé potrieme a posypeme hoblinkami čokolády.

    Višňové rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Nádherný zákusok, maminka je zjavne môj človek, robievam trošku podobne rezy "višne v čokoláde" - ale zatiaľ som recept nepridala, možno niekedy... ale tieto Tvoje si zaslúžia 5*, aj uložím do KK a určite vyskúšam... ďakujem za výborný recept :)

Pridaj komentár k receptu: