Foto: alex37
Tieto rezy patria medzi obľúbené našej maminky, ktorá miluje višne v akejkoľvek podobe, či už čerstvé alebo zavárané. A ja vďačím LIDL-u, že ich Zobraziť celý popisTieto rezy patria medzi obľúbené našej maminky, ktorá miluje višne v akejkoľvek podobe, či už čerstvé alebo zavárané. A ja vďačím LIDL-u, že ich tam predávajú vykôstkované, takže žiadne fialové fliačky na oblečení. Recept nie ja až taký komplikovaný ako bude vyzerať zo začiatku. Väčšinou ho začnem robiť v piatok a v sobotu ráno dokončím vrchný diel "šľahačkovanie" a je napečené.
príprava
na 170 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
2 PL |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka č.1: | |
2 poháre |
|
5 PL |
|
2 bal. |
|
Plnka č.2: | |
500 g |
|
1/2 bal. |
|
300 g |
|
1/4 l |
|
na vrch: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, kakao, preosiatu múku s práškom dopečiva, a nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
-
2
Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.
-
3
pečieme pri 170°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
-
4
Do 3/4 l (ked je málo doplníme vodou) kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL cukru a 2 balíčky zlatého klasu, urobíme puding do ktorého pridáme višne/vykôstkované/ a ešte vlažné vylejeme na upečené cesto.
-
5
Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme šľahačku a vyšľaháme. Želatínu s troškou vody necháme napučať, a potom pomaly rozpustíme, pozor nesmie vrieť!!!! pridáme k vyšľahanému tvarohu. Všetko znovu spolu vyšľahať a vyliať na plnku č.1. Dáme do chladničky na celú noc!!!! Ráno vyšľaháme dve šľahačky s dvoma stužovačmi celé potrieme a posypeme hoblinkami čokolády.
Diskusia k receptu