Čokoládová tortička s penou z prosecca
Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 21. marca 2018
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 21. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Tortička: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
30 g |
|
Omáčka z lesného ovocia: | |
50 g |
|
200 g (mrazená zmes) |
|
z 1/2 citróna |
|
Pena z prosecca: | |
4 ks |
|
50 g |
|
100 ml |
|
(drobné) |
|
Postup
-
1
Tortičky: Nad parou roztopíme čokoládu spolu s maslom a necháme trochu schladiť.
- 2
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, premiešame a pridáme roztopenú čokoládu, nakoniec hladkú múku. Misky vymastíme a vysypeme kakaom a naplníme cestom. Pečieme na 180 °C asi 12 minút.
- 3
Omáčka: Cukor necháme skaramelizovať, pridáme mrazené ovocie a citrónovú šťavu. Uvaríme, rozmixujeme, prepasírujeme a prípadne ešte zredukujeme na požadovanú hustotu.
- 4
Pena: Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a proseccom do peny.
Tiež Čokoládová tortička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu