
Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

Lúpežníkove budzogániky so sezamom
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často. máme radi kuracinku. trošku sa treba...

Šampiňóny v mletých guliach
Žampiony v mletém mase zůstanou krásně šťavnaté. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Tuniaková nátierka
Konzervu tuniaka, maslo, nadrobno nakrájanú cibiľu, horčicu a bazalku zmiešame, dochutíme vegetou a citrónovou...

Rajčinová sardinková nátierka
Tento recept vymyslela moja mama. Je fakt dobrý. Pripravujem ho na oslavy atď.

Fit raňajkový flapjack (granola bar)
Pre tých, ktorí podobne ako ja chcú jesť pravidelne ovsené vločky, no v inej forme im nechutia a zároveň sa chcú vyhnúť zbytočným prísadám v komerčných produktoch....

Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...

Veselá omáčka s prekladaným posúchom
Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)

Rýchla vaječná polievka
V hrnci na polievku rozohrejeme tuk, vlejeme naň rozšľahané vajcia a vymiešame vaječnú praženicu.

Hlivo-rezanečka
Jednoduchý a rýchli recept pre tých, čo rovnako ako ja každodenne zápasia s tým "čo si...

Vajcia s cibuľovo-smotanovou omáčkou
Chutný a jednoduchý recept s novými zemiačikmi...

Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....

Tuna mornay
Na maslom spenenej cibulke oprazime a podusime nakrajanu mrkvu, zeler a papriku, kym nezmaknu (Mozeme...

Uighur Nan placky s cibuľkou a kuminom
Kashgar, oázové mesto na kraji púšte Taklimakan, je domovom Uighurov -turkického etnika moslimského vyznania, ktorí...

Mazanec veľkonočný s mandarínkou
Nová chuť v starom dobrom mazanci. Súhlasím! Tradícia je tradícia, ale nič sa nestane, ...

Muffiny zo staršieho chleba
Chlieb nakrájame na menšie kocky. Mladú cibuľku nakrájame na tenké kolieska, slaninu na kocky a...

Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom
Z masla, syrokrému a pretlačeného cesnaku vymiešame jemnú a hladkú penu. Pridáme štipku soli a...

Poschodové šťastie
Vymiešame 7 bielkov, pridáme postupne 200 g práš. cukru, múku, orechy, prášok...

Veľkonočné vanilkové keksíky s farebnou posýpkou
Na maškrtenie, pohostenie aj ako malá sladká výslužka, tieto pestrofarebné chrumkavé keksy stoja za to....

Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...

Pšeničná kaša s ovocím
V kastróle zohrejeme mlieko, med, maslo a vyškriabaný vanilkový struk. Pšenicu prepláchneme pod studenou vodou a...

Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

Panvicové kuracie stehienka so zemiakmi na víne
Rýchle jednoduché jedlo z kuracieho mäsa, so zemiakmi na jednej panvici, jemne šmrncnuté bielym vínkom....